Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

Παναθηναϊκός: Επίσημα στη χρηματοδότηση 115 εκατ. ευρώ του υπουργείου Περιβάλλοντος ο Βοτανικός



Τη χρηματοδότηση της Διπλής Ανάπλασης για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό με 115 εκατ. ευρώ επισημοποίησε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Αθηναίων και αυτή χτες με τη σειρά της ενέκρινε την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης, στην σχετική ανακοίνωση πρόθεσης χρηματοδότησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ», ποσού 115 εκατ. ευρώ, προκειμένου και επίσημα η πράξη να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας «Πράσινες πόλεις (αστικές αναπλάσεις, εκσυγχρονισμός στόλου αστικών μεταφορών κ.λπ.)» του ΤΠΑ/ΠΠΑ. Υπενθυμίζεται ότι το έργο κατασκευής έχει αναλάβει η κοινοπραξία «ΤΕΡΝΑ Α.Ε. – ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. – ΜΕΤΚΑ ΑΤΕ».

Το νέο γήπεδο ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό θα είναι ένα σύγχρονο και λειτουργικό Στάδιο χωρητικότητας έως 40.000 θέσεων Διεθνών Προδιαγραφών κατηγορίας 4 Αστέρων κατά FIFA/UEFA.

 

Το έργο ύψους 123 εκατ. ευρώ (τα 3 εκατ. ευρώ προαίρεση) θα χρηματοδοτηθεί, ως γνωστόν, κατά βάση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (με προϋπολογισμό 115 εκατ. ευρώ).

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι «έργα διαμόρφωσης κοινοχρήστου χώρου και προσβασιμότητας στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου ποδοσφαίρου του Δήμου Αθηναίων στον Ελαιώνα, του έργου Sub2 που αφορά στην αστική ανάπλαση της πρώην βιομηχανικής περιοχής Βοτανικού/ Ελαιώνα – Έργα διαμόρφωσης πρασίνου και κοινοχρήστων χώρων στην περιοχή της διπλής Ανάπλασης και του Ναυτικού Οχυρού στην περιοχή Ελαιώνα», εντάχτηκαν στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με συνολικό προϋπολογισμό 42 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων σχεδόν 5 εκατ. θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή της οδού πρόσβασης (ανοιχτό τμήμα και cut & cover με όλο τον εξοπλισμό τους) καθώς και για τη δημιουργία ορισμένων προσβάσεων στον άμεσα περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου.