Κυριακή 06 Οκτωβρίου 2024 -

Το παιδί από την Νιγηρία που είναι πιο Έλληνας και από τους... Έλληνες!



"Δεν μπορούσα να σε αφήσω, θα είμαι εκεί για σένα", με αυτά τα λόγια ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ανακοίνωση την απόφαση της ομάδας του (Μπακς) να αγωνιστεί τελικά με το εθνόσημο στο προολυμπιακό τουρνουά, μοιράζοντας χαμόγελα σε όλους τους Έλληνες!

Ένα παιδί που από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό δεν την "ψώνισε" και έδειξε αποφασισμένος να φτάσει στην κορυφή, χωρίς να ξεχνάει ποτέ την χώρα που του έδωσε την ευκαιρία για ένα καλύτερο αύριο! Από την πρώτη μέρα που επιλέχτηκε να συνεχίσει την καριέρα του στο ΝΒΑ, τότε που θα μπορούσε κάλλιστα να το παίξει... Νιγηριανός, Αυστραλός, Σουηδός ή οτιδήποτε άλλο ήταν εκεί με την ελληνική σημαία στους ώμους!

Μπορεί πολλοί να μην συμφωνούν αλλά ο Γιαννάκης έχει αποδειχτεί πιο Έλληνας και από τους Έλληνες! Την ίδια στιγμή που αναμένεται να υπογράψει πλουσιοπάροχο συμβόλαιο με τους Μπακς που θα του επιφέρει 27.000.000 (!!!) ετησίως θα μπορούσε πολύ εύκολα να αρνηθεί την πόρτα της Εθνικής, να κάνει τα μπανάκια του και να μην ρισκάρει τυχών τραυματισμό που θα του στερήσει το πλουσιοπάρχο αυτό συμβόλαιο!

Μπράβο Γιάννη, είσαι παράδειγμα για πολλούς μας...