Τρίτη 30 Απριλίου 2024 -

Ολυμπιακός: Κοντά στην απόκτηση του Μόουζες Ράιτ από τη Μερκεζεφέντι



Οι τραυματισμοί των Μουσταφά Φαλ και Νίκολα Μιλουτίνοφ έχουν δημιουργήσει σημαντικό πρόβλημα στους ψηλούς για τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι πολύ κοντά στο να αποκτήσει τον Μόουζες Ράιτ, παίκτη της τουρκικής Μερκεζεφέντι, με τον οποίο έχει συμφωνήσει.

Οι Ερυθρόλευκοι αναγκάστηκαν να βγουν στην αναζήτηση σέντερ μετά τους τραυματισμούς των Φαλ και Μιλουτίνοφ, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να επιλέγει τελικά τον Μόουζες Ράιτ. Ο Ολυμπιακός τα έχει βρει με τον παίκτη της Μερκεζεφέντι, με το buy out στο συμβόλαιό του να μην αποτελεί πρόβλημα.

Στον Πειραιά θα συνεχίσουν την αναζήτηση για να δουν αν θα προκύψει κάτι καλύτερο αλλά όλα δείχνουν ότι ο 25χρονος (2,06μ.) Αμερικανός θα είναι αυτός που θα υπογράψει.

Ο Ράιτ αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο του Τζόρτζια Τεκ, δεν επιλέχθηκε στο Draft του 2021 αλλά παρ’ όλα αυτά βρήκε συμβόλαιο στους Λος Άντζελες Κλίπερς, στους οποίους δεν έμεινε πολύ. Ως ελεύθερος πήγε στους Άγουα Καλιέντε Κλίπερς στη G-League, πρωτάθλημα στο οποίο αγωνίστηκε και με τους Τέξας Λέτζεντς.

Τη σεζόν 2022-23 ήταν στην Κίνα με τους Ζεγιάνγκ Γκόλντεν Μπουλς και τον Δεκέμβριο του 2023, τον προηγούμενο μήνα δηλαδή, πήγε στην Τουρκία για λογαριασμό της Μερκεζεφέντι, με την οποία σε πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος έχει κατά μέσο όρο 26,5 πόντους και 8,4 ριμπάουντ.