Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024 -

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Στον τελικό της κωπηλασίας ο Στέφανος Ντούσκος



Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο έκανε το 4Χ4 για την ελληνική κωπηλασία στο Παρίσι, καθώς τερμάτισε στην 3η θέση του ημιτελικού στο μονοθέσιο σκιφ και με χρόνο 6:40.78 πέρασε στον μεγάλο τελικό, όπου θα προσπαθήσει να διατηρήσει τα σκήπτρα του.

Με μια σημαντική επιτυχία για την ελληνική αποστολή ξεκίνησε η 6η μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων της γαλλικής πρωτεύουσας, καθώς ο Στέφανος Ντούσκος έκλεισε θέση στον μεγάλο τελικό του μονοθέσιου σκιφ των ανδρών και το ερχόμενο Σάββατο (3/8) θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα ακόμη Ολυμπιακό μετάλλιο και γιατί όχι να μην διατηρήσει και τον τίτλο που κατέκτησε πριν από τρία χρόνια στο Τόκιο. Μάλιστα, ο αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων συμπλήρωσε το καρέ της ελληνικής κωπηλασίας στους τελικούς της φετινής Ολυμπιάδας, καθώς και τα τέσσερα πληρώματα που βρίσκονται στο Παρίσι, κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο έκανε μία καλή κούρσα και κράτησε πολλές δυνάμεις για το τέλος, κάνοντας ένα δυνατό τελευταίο 300άρι. Τελικά, ο Έλληνας κωπηλάτης εξασφάλισε εύκολα μία θέση στον τελικό του αγωνίσματός του, τερματίζοντας στην 3η θέση του δεύτερου ημιτελικού, με χρόνο 6:40.78. Πρώτος τερμάτισε με χαρακτηριστική άνεση ο Γερμανός Ζάιντλερ σε 6:35.77, ενώ δεύτερος ήταν ο Λευκορώσος Ζάλατι με 6:39.01.