Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Η Βιτόρια Γκιμαράες έπαιξε στο Europa League χωρίς ούτε έναν Ευρωπαίο παίκτη!



Στα play off του Europa League ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την σουηδική Έστερσουντ με τον μοναδικό Έλληνα ποδοσφαιριστή που αγωνίστηκε στις δύο αναμετρήσεις να είναι ο Παπαγιαννόπουλος ο οποίος όμως αγωνίζονταν στους Σκανδιναβούς.

Χθες το βράδυ στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League, η πορτογαλική Βιτόρια Γκιμαράες πήγε ένα βήμα πιο πέρα την… παγκοσμιοποίηση του ποδοσφαίρου, καθώς παρατάχθηκε στον εντός έδρας αγώνα με την αυστριακή Σάλτσμπουργκ χωρίς να έχει ούτε έναν Ευρωπαίο παίκτη στη σύνθεση της!!! Που να μη λεγόταν και Europa League η διοργάνωση…

Συγκεκριμένα ο τεχνικός της Βιτόρια Πέδρο Μάρτινς (υποψήφιος το καλοκαίρι για τον πάγκο του Ολυμπιακού) παρέταξε την εξής ενδεκάδα:

Ντάγκας (Βραζιλία), Βίκτορ Γκαρσία (Βενεζουέλα), Πέδρο Ενρίκε (Βραζιλία), Ζουμπάλ (Βραζιλία), Κόναν (Ακτή Ελεφαντοστού), Γουακάσο (Γκάνα), Κέλις (Κολομβία), Ουρτάδο (Περού), Ρινκόν (Κολομβία), Τεσέιρα (Ουρουγουάη), Ραφίνια (Βραζιλία).

Πάντως ο Μάρτινς «έσωσε» την παρτίδα (ή άφησε περιθώριο σε κάποιον άλλον τεχνικό για να κάνει το ρεκόρ) καθώς από τις τρεις αλλαγές που έκανε, ο ένας ήταν τουλάχιστον Πορτογάλος (Κίκο).