Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

ΑΠΟΕΛ-Ολυμπιακός: Για την πρωτιά και την εκδίκηση οι «ερυθρόλευκοι» στη Λευκωσία



Ο πρώτος στόχος που ήταν η πρόκριση επετεύχθη. Ο Πάουλο Μπέντο δήλωσε ότι η δεύτερη θέση δεν είναι αποτυχία, αλλά όπως και να έχει ο Ολυμπιακός σήμερα θα διεκδικήσει την πρώτη θέση του ομίλου απέναντι στον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ στη Λευκωσία (20:00, CosmoteSport2), πρωτιά που θα κατακτηθεί μόνο με νίκη.

Αναφορικά με τα πρόσωπα που έχει στο μυαλό του ο Πάουλο Μπέντο για την κατάρτιση της ενδεκάδας, φαίνεται πώς υπάρχει ένα ερωτηματικό: Ο αντι-Μιλιβόγεβιτς. Όλες οι υπόλοιπες θέσεις φέρονται να είναι “κλειδωμένες”. Οι Λεάλι, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Βιάνα, Ντε Λα Μπέγια, Μάρτινς, Φορτούνης, Σεμπά, Ελιουνούσι και Ιντέγε αναμένεται να πάρουν φανέλα βασικού. “Παίζεται” μία θέση ανάμεσα σε Καμπιάσο και Ρομαό, με τον Αργεντινό να έχει περισσότερες πιθανότητες. Το σενάριο με τον Μπουχαλάκη έχει απομακρυνθεί για τα καλά.

Τα προβλήματα είναι ουκ ολίγα, αφού εκτός αποστολής έχει μείνει ο Καρντόσο, ενώ στην αποστολή δεν βρίσκεται επίσης ο Μαρίν. Αντίθετα, θέση στη 18άδα πήρε ο Ανδρούτσος και πάλι. Στην διάθεση του Μπέντο δεν είναι ούτε ο Στέφανος Καπίνο, καθώς συνεχίζει την θεραπεία για την θλάση που έχει υποστεί. Γάντια βασικού θα πάρει ο Νικόλα Λεάλι και στον πάγκο θα κάτσει ο Χουτεσιώτης.

Κανένας από τους κατασκόπους του Ολυμπιακού ή κάποιος συνεργάτης του Μπέντο δεν βρέθηκε στο τελευταίο παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ και συγκεκριμένα στο τοπικό ντέρμπι με την Ομόνοια. Το 4-1 της ομάδας του Τόμας Κρίστιανσεν τον παρακολούθησαν από την τηλεόραση.

Η “κατασκοπία” για τους Κύπριους έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό. Ο “φάκελος ΑΠΟΕΛ” έχει κλείσει εδώ και μερικές μέρες και πλέον στο Ρέντη ξέρουν τι πρόκειται να αντιμετωπίσουν το βράδυ. Τι αναφέρει το ερυθρόλευκο scouting report; Ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να εκμεταλλευτεί το κακό διάστημα που έχει ο ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ. Ποιο είναι αυτό; Οι Κύπριοι δείχνουν μία τάση να “πετάνε” το πρώτο ημίχρονο στα σκουπίδια. Αυτή την εικόνα έχουν σχηματίσει στο ερυθρόλευκο τεχνικό τιμ. Την εικόνα μίας ομάδας που δεν παράγει φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, που δυσκολεύεται να κυκλοφορήσει την μπάλα και που αρκετές φορές έχει απειληθεί κιόλας. Αντιθέτως, στο δεύτερο ημίχρονο εμφανίζεται μία εντελώς διαφορετική ομάδα. Μία ομάδα που έχει “ανεβάσει στροφές” θεαματικά και αν πιάσει ρυθμό, τότε πολύ δύσκολα μπορεί να την ακολουθήσει ο αντίπαλός της.

Για τον ΑΠΟΕΛ δεν αναμένεται να αλλάξει το σύστημα 4-4-1-1 από πλευράς του τεχνικού Κρίστιανσεν. Από εκεί και πέρα σφίξιµο στον προσαγωγό ένιωσε ο Καρλάο και η χρησιµοποίησή του κρίνεται αµφίβολη, κάτι το οποίο ωστόσο θα ξεκαθαρίσει την τελευταία στιγμή, με τις πιθανότητες να είναι με τον παίκτη. Το ίδιο ισχύει και για τον Λάγο, ο οποίος δίνεται σε πιθανότητες 50/50 να παίξει. Τιµωρηµένος ο Αστίθ, ο οποίος τιμωρήθηκε στο τελευταίο παιχνίδι.

Πιθανές ενδεκάδες

ΑΠΟΕΛ (4-4-1-1): Βάτερμαν – Λάγο, Μάριο Σέρχιο, Καρλάο, Μιλάνοφ – Μοράις, Εφραίμ, Μακρίδης, Βινίσιους, Γιαννιώτας – Βάντερ - Σωτηρίου  

Ολυμπιακός (4-2-3-1): Λεάλι - Ομάρ, Μποτία, Μπρούνο Βιάνα, Ρέτσος - Μπουχαλάκης, Ρομαό – Ελιουνούσι, Μαρτίνς, Σεμπά - Ιντέγε


Τα μέτρα ασφαλείας του ΑΠΟΕΛ-Ολυμπιακός

Με την ξεκάθαρη φράση πως έξω από το γήπεδο δεν θα υπάρχει εισιτήριο, η Κυπριακή αστυνομία ανακοίνωσε τα μέτρα ασφαλείας του αγώνα του ΑΠΟΕΛ με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας έχει ως εξής: «Η Αστυνομία στα πλαίσια της συνεργασίας της με το κοινό, καλεί όλο το φίλαθλο κόσμο, που θα παρευρεθεί τη Πέμπτη, 08.12.16 και ώρα 20:00, στον Διεθνή Ποδοσφαιρικό αγώνα για το Europa League, μεταξύ των ομάδων ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς, να εκδηλώνεται πάντοτε με αθλητοπρέπεια και σεβασμό προς την ίδια του την ομάδα.

Προτρέπονται οι φίλαθλοι που θα παρακολουθήσουν τον αγώνα να προσέλθουν στο Στάδιο το αργότερο μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα, για αποφυγή τυχόν δικής τους ταλαιπωρίας. Οι είσοδοι του Σταδίου θα ανοίξουν για το κοινό η ώρα 18:00.

Ανακοινώνεται ότι:

Οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ θα καταλάβουν τις Δυτικές, Ανατολικές και μέρος των Βόρειων Κερκίδων. Η Νότια Κερκίδα θα παραμείνει κλειστεί.

Να χρησιμοποιήσουν το δρομολόγιο Λεωφόρος Λεμεσού, Φώτα Καλησπέρα, Κυκλικό Κόμβο Καλαμών (αερογέφυρα), Κυκλικό Κόμβο ΓΣΠ, Στάδιο ΓΣΠ Νότια Κερκίδα.

Στο Στάδιο δεν θα υπάρχουν εισιτήρια για πώληση

Οι Οπαδοί του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ θα καταλάβουν μέρος των Βόρειων Κερκίδων.

Στο Στάδιο δεν θα υπάρχουν εισιτήρια για πώληση

Τα λεωφορεία καθώς και τα οχήματα των φίλων του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ τα οποία θα προσέλθουν στο Στάδιο από τον Αυτοκινητόδρομο να χρησιμοποιήσουν τον Κυκλικό Κόμβο Καλαμών προς φώτα Ορφανίδη, κυκλικό Κόμβο Βικέλλα, Στάδιο ΓΣΠ.

Οι φίλοι της ομάδας του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ που θα μεταβούν στο Στάδιο ΓΣΠ με λεωφορεία θα συγκεντρωθούν στους χώρους στάθμευσης που συμφωνήθηκαν με την Αστυνομία στις διάφορες επαρχίες, θα αναχωρήσουν στις καθορισμένες ώρες και θα συνοδεύονται από την Αστυνομία.

Όσοι φίλοι του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ θα μεταβούν στο Στάδιο με ιδιωτικά οχήματα συμβουλεύονται όπως ακολουθήσουν το πιο πάνω δρομολόγιο και σταθμεύσουν στον ίδιο χώρο στάθμευσης πίσω από τη Βόρεια Κερκίδα.

Σχετικό Σχεδιάγραμμα των δρομολογίων των οπαδών του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ επισυνάπτεται και των χώρων στάθμευσης των φίλων των δύο ομάδων επισυνάπτεται.

Τονίζεται σε όλους ότι:

Απαγορεύεται αυστηρώς η μεταφορά στο γήπεδο φωτοβολίδων, κροτίδων και άλλων επικίνδυνων αντικειμένων.

Απαγορεύεται η μεταφορά πανό πολιτικού, υβριστικού ή άλλου προκλητικού περιεχομένου και ενδυμάτων με πολιτικά σύμβολα.

Απαγορεύεται η αναγραφή συνθημάτων στους τοίχους του Σταδίου και οπουδήποτε αλλού στη Πόλη.

Απαγορεύεται η είσοδος φιλάθλων εντός του Σταδίου, έχοντας στην κατοχή τους τα προστατευτικά κράνη των μοτοσικλετών τους.

Το σκαρφάλωμα στα κάγκελά και στα δίκτυα του Σταδίου δεν επιτρέπεται.

Οποιοσδήποτε δεν ακολουθεί τους πιο πάνω κανόνες μπορεί να εκδιωχτεί από το Στάδιο χωρίς προειδοποίηση και χωρίς να έχει καμία νομική απαίτηση έναντι των αρχών του Σταδίου ακόμα και αν κατέχει νόμιμο εισιτήριο. Επίσης κινδυνεύει να συλληφθεί και να του επιβληθεί αυστηρό χρηματικό πρόστιμο.

Για τους οπαδούς του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ το σημείο συλλογής αντικειμένων είναι τα Βόρεια Ταμεία και για τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ τα Δυτικά Ταμεία.

Όσον αφορά τη στάθμευση των οχημάτων πάνω στον νέο κυκλικό κόμβο Λατσιών και στα ερείσματα του δρόμου, αυτή απαγορεύεται και οι παραβάτες θα καταγγέλλονται.

Οποιοσδήποτε επιθυμεί να επικοινωνήσει με την Αστυνομία Λευκωσίας μπορεί να τηλεφωνεί στον αριθμό 112.

Επισημαίνεται ότι η Αστυνομία βρίσκεται στους αθλητικούς χώρους για την προστασία των φιλάθλων. Διευκρινίζεται επίσης ότι θα βρίσκεται στη γύρω περιοχή του Σταδίου ΓΣΠ για παροχή τροχαίων διευκολύνσεων στο κοινό, τόσο κατά την προσέλευση, όσο και κατά την αποχώρησή τους.

Η Κυπριακή Αστυνομία εύχεται στους φίλους της ομάδας του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ καλή διαμονή στη Κύπρο να έχουν ένα ευχάριστο ταξίδι και να παρακολουθήσουν ένα ωραίο, συναρπαστικό και δίκαιο παιχνίδι.