Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024 -

Ανακοίνωσε Τούχελ η εθνική Αγγλίας – «Πάμε για το 2ο αστέρι»



Ο Τόμας Τούχελ είναι και επισήμως, πλέον, ο νέος προπονητής της εθνικής Αγγλίας και ο στόχος του θα είναι η κατάκτηση του Μουντιάλ 2026, όπως φάνηκε και από την πρώτη του δήλωση μετά την ανακοίνωση για τη συμφωνία των δύο πλευρών.

Τα βρετανικά ρεπορτάζ την Τρίτη (15/10) ήθελαν την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας να τα έχει βρει με τον Γερμανό προπονητή που παρέμενε ελεύθερος μετά την αποχώρησή του από τη Μπάγερν Μονάχου τον περασμένο Μάιο και η επιβεβαίωση ήρθε μία μέρα μετά.

Ο Τούχελ είναι και επισήμως, πλέον, ο νέος προπονητής της Αγγλίας και θα πιάσει δουλειά από τον Ιανουάριο του 2025, άρα δεν θα είναι αυτός τελικά στον πάγκο της στον αγώνα με την Ελλάδα στις 14 Νοεμβρίου. Το συμβόλαιο του Γερμανού έχει διάρκεια ως το καλοκαίρι του 2026 και στόχος του, όπως είπε, είναι η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, να βάλουν το 2ο αστέρι στη φανέλα τους τα «λιοντάρια».

«Γεια σας παιδιά, Τόμας εδώ. Λίγο αγχωμένος είναι η αλήθεια. Αυτό είναι το πρώτο μου μήνυμα ως προπονητής της Αγγλίας. Βρίσκομαι στο Γουέμπλεϊ, πού αλλού; Και αυτός είναι ένας λόγος για να είμαι λίγο αγχωμένος και θεωρώ πως είναι κάτι καλό. Σας δίνω τον λόγο μου πως είμαι πολύ ενθουσιασμένος και είναι τιμή μου. Θα κάνω τα πάντα για να προκριθούμε αρχικά στο Μουντιάλ και στη συνέχεια να έχουμε ένα επιτυχημένο Μουντιάλ και να προσπαθήσουμε να βάλουμε το δεύτερο αστέρι στη φανέλα μας. Τα λέμε σύντομα στο γήπεδο», ήταν τα λόγια του Τούχελ.