Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

Αρχαιολογική



Σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη στην Κέρο

Σημαντικό περιφερειακό κέντρο για όλες τις Κυκλάδες αποτελούσε το ιερό στον Κάβο της Κέρου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που με λεπτομέρεια αναφέρεται στο τετραετές ερευνητικό πρόγραμμα, το οποίο ολοκληρώθηκε πρόσφατα «με την αποκάλυψη εντυπωσιακών αρχιτεκτονικών λειψάνων ενός σημαντικού Πρωτοκυκλαδικού οικισμού».



Νάξος: Εντοπίστηκαν δώδεκα πιθανές θέσεις αρχαιολογικού ενδιαφέροντος

Για τρίτη χρονιά συνεχίστηκε η υποβρύχια αρχαιολογική έρευνα στη θαλάσσια περιοχή της νότιας Νάξου σε συνεργασία της  Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων με το Νορβηγικό Ινστιτούτο Αθηνών και το Ναυτικό Μουσείο του Όσλο. 



Νάξος: Αμφορείς και άγκυρες βρέθηκαν σε υποβρύχια αρχαιολογική έρευνα

Αμφορείς, αγγεία, σιδερένιες άγκυρες και εξαρτήματα αγκυρών έφερε στο φως σημαντική αρχαιολογική υποβρύχια έρευνα που έγινε στον υποθαλλάσιο χώρο, κατά μήκος των νοτίων ακτών της  Νάξου, από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με το Νορβηγικό Ινστιτούτο Αθηνών.



Με φανέλα του Ολυμπιακού ο Μακρόν στη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή (Φωτό)

Ένα απρόσμενο δώρο περίμενε τον Εμμανουέλ Μακρόν στην επίσκεψή του στη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή, για να παρακολουθήσει μαζί με τη σύζυγό του, Μπριζίτ, μια παρουσίαση σε μορφή 3D των αρχαιολογικών ανασκαφών στη Δήλο.



Τι έφερε στο φως η σκαπάνη της Αρχαιολογικής Εταιρείας το 2015

Πλούσιο το έργο της Αρχαιολογικής Εταιρείας για το 2015, όπως παρουσιάστηκε την Κυριακή, από τον γενικό γραμματέα της, Ακαδημαϊκό Βασίλειο Πετράκο.

Από τη Λακωνία μέχρι τη Σύρο και τη Γλυφάδα, μια σειρά από σημαντικές ανασκαφές διεξάγονται υπό την αιγίδα της. Αυτές που ξεχωρίζουν είναι: