Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

αλιεία



Τι αλλάζει στην αλιεία με τη νέα νομοθετική πρωτοβουλία

Η δυνατότητα στο Λιμενικό Σώμα να διενεργεί ελέγχους και να επιβάλει κυρώσεις σε αλιευτικά σκάφη με ελληνική σημαία, τα οποία δραστηριοποιούνται σε διεθνή ύδατα, δίνεται μέσω νομοθετικής πρωτοβουλίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η οποία ψηφίστηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού.

 

Σε ποιες παραλίες της Αττικής απαγορεύεται η αλιεία

Το  Λιμεναρχείο Σαρωνικού εξέδωσε ανακοίνωση η οποία πληροφορεί τους πολίτες και αφορά στην απαγόρευση αλιείας σε συγκεκριμένες παραλίες της Αττικής.

Η ανακοίνωση αναλυτικά: 



Έρευνα: Οι ωκεανοί παραμένουν εκτεθειμένοι από την δίχως μέτρο επαγγελματική αλιεία

Πάνω από το ήμισυ των ωκεανών της Γης (το 55%) είναι εκτεθειμένο στην επαγγελματική αλιεία, η οποία έχει φθάσει σε επίπεδα άνευ προηγουμένου.



Διεθνής συμφωνία για την απαγόρευση της αλιείας στον Αρκτικό Ωκεανό για τουλάχιστον 16 έτη

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλα εννέα κράτη ήρθαν σε συμφωνία για την απαγόρευση της εμπορικής αλιείας στον κεντρικό Αρκτικό Ωκεανό τουλάχιστον για τα επόμενα 16 χρόνια. Το σύμφωνο θα δώσει στους επιστήμονες χρόνο να κατανοήσουν την θαλάσσια οικολογία της περιοχής, καθώς και τις πιθανές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, προτού επιτραπεί η αλιεία.



Καταστροφική η ρύπανση στον Σαρωνικό: SOS για την αλιεία και τον βυθό

Σε Σαλαμίνα, Αγ. Κοσμά, Ελληνικό και Γλυφάδα επιμένει η ρύπανση σύμφωνα με την τελευταία βραδινή ενημέρωση του Συντονιστικού Οργάνου. Κραυγή αγωνίας από την οργάνωση «Αρχιπέλαγος».