Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΣΟΓΚΙ



WSJ: Ενήμερη η CIA για μηνύματα που δείχνουν εμπλοκή μπιν Σαλμάν στην υπόθεση Κασόγκι

Η αμερικανική υπηρεσία κατασκοπείας CIA είναι ενήμερη για την αποστολή δέκα και πλέον μηνυμάτων από τον σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν τις ώρες που προηγήθηκαν και τις ώρες που ακολούθησαν τον φόνο του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στον σύμβουλό του που επέβλεπε την επιχείρηση της εκτέλεσής του, έγραψε η εφημερίδα The Wall Street Journal το Σάββατο.



Τσαβούσογλου: Ο Τραμπ «θα κλείσει τα μάτια» στη δολοφονία Κασόγκι

Οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ όσον αφορά τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη δείχνουν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει την πρόθεση να «κλείσει τα μάτια» στην υπόθεση αυτή, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.



ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί ζητούν έρευνα για την απάντηση του Τραμπ στην υπόθεση Κασόγκι

Οι Δημοκρατικοί στην επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων θα διεξάγουν έρευνα με επίκεντρο την απάντηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, στο πλαίσιο ενός «διεξοδικού ελέγχου» που θα γίνει του χρόνου στις σχέσεις ΗΠΑ-Σαουδικής Αραβίας, ανέφερε σήμερα ο επερχόμενος επικεφαλής της επιτροπής.



Ο Τραμπ περιμένει τις επόμενες ημέρες να μάθει τον υπεύθυνο της δολοφονίας Κασόγκι

Τις προσεχείς ημέρες, και συγκεκριμένα Δευτέρα ή Τρίτη, αναμένει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ να προσδιορίσει η κυβέρνηση των ΗΠΑ ποιος ευθύνεται για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, που βρήκε τραγικό θάνατο στις 2 Οκτωβρίου μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.



«Κανένα οριστικό συμπέρασμα» από την Ουάσινγκτον για τη δολοφονία Κασόγκι

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν, σε αυτό το στάδιο, φθάσει σε «οριστικό συμπέρασμα» για τις ευθύνες στην δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.



Ακτιβιστές της Διεθνούς Αμνηστίας βάφτισαν δρόμο του Λονδίνου σε οδό «Κασόγκι»

Ένας δρόμος του Λονδίνου, όπου βρίσκεται η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας, μετονομάστηκε για λίγο οδός «Κασόγκι» από τη Διεθνή Αμνηστία, σήμερα στις 13.14, σε μια κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε ακριβώς την ώρα που ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος εισερχόταν στο προξενείο της χώρας του στην Τουρκία προτού δολοφονηθεί, πριν από έναν μήνα.