Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024 -

υπερθέρμανση



«Ο χρόνος τελειώνει» λέει ο ΟΗΕ και προειδοποιεί για καταστροφική άνοδο της θερμοκρασίας

Ο πλανήτης βρίσκεται σε πορεία προς μια «καταστροφική» άνοδο της θερμοκρασίας κατά περισσότερο από 3C σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα, δηλαδή διπλάσια από τον στόχο που έχει τεθεί από τη Συμφωνία του Παρισιού, αναφέρει σε έκθεσή του ο ΟΗΕ που εντείνει τις προειδοποιήσεις ότι ο χρόνος για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής τελειώνει.



Die Welt: Το τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουμε

«Καταιγίδες, έντονες βροχοπτώσεις, καύσωνες - ακόμα και σήμερα βλέπουμε τις πρώτες συνέπειες της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Η νέα έκθεση της IPCC είναι σαφής: Η ανθρωπότητα πρέπει να δράσει άμεσα. Η ζωή  θα αλλάξει αποφασιστικά» γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Welt σε άρθρο της με τίτλο «Το τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουμε».



Σήμα κινδύνου για την υπερθέρμανση του πλανήτη εκπέμπει το WWF

Τις προοπτικές περιορισμού της υπερθέρμανσης του πλανήτη κατά 1,5 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα προβιομηχανικά όρια, εξετάζει η ειδική έκθεση για την υπερθέρμανση, του Διακυβερνητικού Πάνελ του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (Intergovernmental Panel on Climate Change -IPCC), που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Η έκθεση υπογραμμίζει την επιτακτική ανάγκη για άμεση δράση.



Και οι ωκεανοί «ασθενούν» από την υπερθέρμανση του πλανήτη

Η υπερθέρμανση του πλανήτη καταστρέφει όσο ποτέ τους ωκεανούς, μεταδίδοντας ασθένειες στα ζώα όπως στους ανθρώπους και απειλώντας την επισιτιστική ασφάλεια στον κόσμο, προειδοποιεί επιστημονική έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.



Πούτιν: η Ρωσική Ομοσπονδία "καθυστέρησε" την παγκόσμια υπερθέρμανση του πλανήτη σχεδόν για ένα χρόνο

Η Ρωσία υπερκάλυψε τις υποχρεώσεις της στο πρωτόκολλο του Κιότο, ενώ η μείωση της εκβολής των αερίων συγκρίνεται με τον αθροιστικό ετήσιο όγκο της μόλυνσης της ατμόσφαιρας σε όλο τον κόσμο. Τη δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαδίμιρ Πούτιν, μιλώντας στο συνέδριο του ΟΗΕ για τα θέματα του κλίματος στο Παρίσι, μεταδίδει το πρακτορείο TASS.



«Στατιστικό λάθος η προσωρινή παύση της παγκόσμιας υπερθέρμανσης»

Η πρόσφατη παύση της παγκόσμιας υπερθέρμανσης δε συνέβη ποτέ, και τα αποδεικτικά στοιχεία για αυτή τη θεωρία δεν έχουν σοβαρή στατιστική υποστήριξη, σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.