Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

Τα οφέλη της εγχείρησης στη σπονδυλική στήλη



Μέχρι πριν από μια δεκαετία, μια επέμβαση στη σπονδυλική στήλη, κρίνονταν, συνήθως απαγορευτική, όταν ασθενής και γιατρός, συνυπολόγιζαν τους κινδύνους και τα ...οφέλη της εγχείρησης.

Οι μεγάλες τομές, η έλλειψη τεχνολογίας αιχμής, η όχι και τόσο μεγάλη δυνατότητα ακριβούς απεικόνισης κατά τη διάρκεια του χειρουργείου, η μεγάλης διάρκειας αποθεραπεία με πολλές ώρες φυσιοθεραπείας, το αμφίβολο αποτέλεσμα, ήταν από τους βασικούς αποτρεπτικούς παράγοντες για τους ασθενείς που αντιμετώπιζαν κάποιο σοβαρό πρόβλημα στην Σπονδυλική στήλη. Έτσι παρέμεναν αθεράπευτοι μαθαίνοντας να ζουν με τον πόνο και βεβαίως με τον περιορισμό των δραστηριοτήτων τους.

Αν και σήμερα τα τεχνικά προβλήματα που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ένας χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης, έχουν λυθεί, καθώς ζούμε στην εποχή της άνθησης της Μικροεπεμβατικής Χειρουργικής της Σπονδυλικής Στήλης, με νέες χειρουργικές ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές που απαλλάσουν τον ασθενή από οποιοδήποτε πρόβλημα στη Σπονδυλική στήλη, αυτή η «φοβική» αντιμετώπιση, τουλάχιστον στη χώρα μας, εξακολουθεί να κυριαρχεί και να αποτρέπει τους ασθενείς από το να λύσουν οριστικά το πρόβλημά τους.

Ο φόβος της μόνιμης αναπηρίας

Το πρώτο ερώτημα που έρχεται στο μυαλό του Έλληνα ασθενούς προς τον ειδικό είναι αν υπάρχει κίνδυνος να μείνει ανάπηρος μετά από μια επέμβαση στην Σπονδυλική Στήλη. Και είναι απόλυτα δικαιολογημένο, αν σκεφτεί κανείς πόσο ευαίσθητη και σημαντική είναι η Σπονδυλική Στήλη για την κίνηση και τη λειτουργικότητα του σώματός μας.

Η έλλειψη εμπιστοσύνης και οι αμφιβολίες του ασθενούς,  προς τις γνώσεις του χειρουργού Σπονδυλικής Στήλης,  είναι επίσης ένας από τους βασικούς αποτρεπτικούς παράγοντες για να υποβληθεί κάποιος σε επέμβαση στην Σπονδυλική Στήλη.

Ερωτήματα του τύπου:

-Ποιος είναι ο ειδικός χειρουργός στην Σπονδυλική Στήλη;

- Τι εμπειρία έχει πάνω στις ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές;

- Μπορώ να έρθω σε επαφή με άλλους ασθενείς που χειρουργήθηκαν από τον συγκεκριμένο χειρουργό;

- Μπορεί να εγγυηθεί το καλό αποτέλεσμα;

- Τι εκπαίδευση και τι εξειδίκευση πρέπει να έχει ο χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης, στον οποίο θα απευθυνθώ;
συνήθως δεν απαντώνται επαρκώς.

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα και σε άλλα πολλά έρχεται να απαντήσει ένας επίσημος Αμερικανικός φορέας με παγκόσμια δράση για όλους τους ενδιαφερόμενους ασθενείς ανά τον κόσμο, με στόχο την καλύτερη αντιμετώπισή του προβλήματός τους, από
τους καλύτερους στο είδος τους.

Πρόκειται για το Αμερικανικό Ινστιτούτο Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής της Σπονδυλικής Στήλης, AIMIS Spine ( American institute of Minimally Invasive Surgery of Spine).

http://www.aimisspine.com/en/home

Τι γίνεται στην Αμερική

Πατρίδα των εξελιγμένων αυτών Ελάχιστα Επεμβατικών Χειρουργικών Τεχνικών της Σπονδυλικής Στήλης, είναι βεβαίως, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπου εφαρμόζονται με μεγάλη επιτυχία, και αποτελούν πλέον επεμβάσεις ρουτίνας.

Οι πιο καταξιωμένοι μάλιστα χειρουργοί Σπονδυλικής Στήλης της Αμερικής «εξάγουν», αυτή την γνώση, χειρουργώντας κι εκπαιδεύοντας χειρουργούς σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής της Σπονδυλικής Στήλης ( AIMIS Spine – American Institute of Minimally Invasive Surgery Spine), αποτελεί τον επίσημο “σύνδεσμο” του ασθενούς, με τους πλέον ειδικούς χειρουργούς Σπονδυλικής Στήλης, στον οποίο οι ενδιαφερόμενοι:

- μπορούν να απευθυνθούν και να ενημερωθούν για το πρόβλημά τους στη Σπονδυλική Στήλη.

http://www.aimisspine.com/en/web-pages/who-we-are/1

- Μπορούν μάλιστα να στείλουν την εξέταση Μαγνητικής Τομογραφίας, στην οποία έχουν υποβληθεί και να πάρουν μια έγκυρη και αξιόπιστη γνώμη από έναν καθ΄όλα ειδικό στις Ελάχιστα Επεμβατικές χειρουργικές τεχνικές.

http://www.aimisspine.com/en/web-pages/mri-review/8

- Μπορούν επίσης να ακούσουν την άποψη ασθενών που χειρουργήθηκαν.

http://www.aimisspine.com/en/testimonials

- Μπορούν να μιλήσουν μαζί τους

http://www.aimisspine.com/en/web-pages/back-ers/42

- Και φυσικά μπορούν να έρθουν σε επαφή με έναν ειδικό χειρουργό του Ινστιτούτου.

http://www.aimisspine.com/en/web-pages/locate-a-surgeon/3

Σχετικά με το AIMIS Spine

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Σπονδυλικής Στήλης ( AIMIS Spine) παρέχει στους ασθενείς παγκοσμίως την πλούσια εμπειρία του, στον Τομέα της Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής της Σπονδυλικής Στήλης μέσω Αμερικανών και άλλων Διεθνών χειρουργών Σπονδυλικής Στήλης, που είναι οι κορυφαίοι στο είδος τους.

Με βασική προτεραιότητα τη χρήση και τη διάδοση δοκιμασμένων τεχνολογιών αιχμής για τη θεραπεία των παθήσεων της Σπονδυλικής Στήλης,  με ποιότητα και ασφάλεια, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Σπονδυλικής Στήλης παρέχει:

• την γνώση και την εμπειρία κορυφαίων Αμερικανών Χειρουργών Σπονδυλικής στήλης.

• τις πλέον προηγμένες χειρουργικές τεχνικές για την Σπονδυλική Στήλη, με αποδεδειγμένα αποτελέσματα.

• Αμερικανικές τεχνολογίες αιχμής, για την  Σπονδυλική Στήλη.

• Εμπειρία σε διεθνείς συνεργασίες  στη Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης.

• Σημαντική εξοικονόμιση χρημάτων απ΄ότι να μεταβεί ο ασθενής στην Αμερική για να χειρουργηθεί από τους ίδιους κορυφαίους γιατρούς με τις ίδιες τεχνολογίες.

• Κορυφαία ποιότητα της υγειονομικής περίθαλψης για τον ασθενή, από την πρώτη μέρα μετά την χειρουργική θεραπεία, αλλά και μετά την επιστροφή στην πατρίδα του.

• Συνδυασμό χειρουργικής επέμβασης με διακοπές στους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ευρώπης.

• Νοσηλεία σε βραβευμένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, Νοσοκομεία.

• Πολυγλωσσική υποστήριξη του ασθενούς , συμπεριλαμβανομένων των Αγγλικών , Αραβικών και Ρωσικών , από την πρώτη μέρα.

• Παρακολούθηση του ασθενούς και κατά την επιστροφή του στο σπίτι του, στην πατρίδα του.

• Ολοκληρωμένες υπηρεσίες για τον ασθενή και για τα μέλη της οικογένειάς του.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργική της Σπονδυλικής Στήλης ( AIMIS Spine ) προσφέρει στους ασθενείς από όλο τον κόσμο την ευκαιρία να επωφεληθούν από τους κορυφαίους Αμερικανούς χειρουργούς της Σπονδυλικής Στήλης, χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψουν στην Αμερική.

Της Ιωάννας Αλεξίου