Υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες τροφές, οι οποίες προκαλούν φούσκωμα και πόνο στο στομάχι λίγο μετά την κατανάλωσή τους.
Δες ποιες είναι:
Τα φασόλια είναι έχουν τη φήμη ότι προκαλούν φούσκωμα. Οι φακές και τα φασόλια περιέχουν υδατάνθρακες, FODMAP, τα οποία είναι σάκχαρα που δυσκολεύεται ο οργανισμός να διασπάσει με αποτέλεσμα να προκαλείται φούσκωμα και αέρια.
Για να αποφευχθεί αυτό συστήνεται να μουλιάζουμε τα όσπρια πριν το μαγείρεμα τους.
Σιτάρι, κριθάρι και σίκαλη
Τα φασόλια είναι έχουν τη φήμη ότι προκαλούν φούσκωμα. Οι φακές και τα φασόλια περιέχουν υδατάνθρακες, FODMAP, τα οποία είναι σάκχαρα που δυσκολεύεται ο οργανισμός να διασπάσει με αποτέλεσμα να προκαλείται φούσκωμα και αέρια.
Για να αποφευχθεί αυτό συστήνεται να μουλιάζουμε τα όσπρια πριν το μαγείρεμα τους.
Σιτάρι, κριθάρι και σίκαλη
Τα σάκχαρα και η φρουκτόζη στα μήλα οδηγεί σε φούσκωμα. Το ίδιο συμβαίνει και με τα αχλάδια. Και τα δύο περιέχουν φυτικές ίνες που δεν είναι εύκολες για την πέψη, ειδικά αν τρώτε και την φλούδα.