Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

Αστυπάλαια: Η «πεταλούδα» του Αιγαίου στην βραζιλιάνικη τηλεόραση

Στην βραζιλιάνικη τηλεόραση «πρωταγωνιστεί» η Αστυπάλαια, γνωστή λόγω του σχήματός της ως «πεταλούδα» του.

Ειδικότερα, ο τηλεοπτικός σταθμός Rede Mais Familia, που μεταδίδεται σε 90 εκατομμύρια νοικοκυριά σε πάνω από 90 πόλεις της Βραζιλίας σε οδοιπορικό που πραγματοποίησε στη μαγευτική Αστυπάλαια, κατάφερε να καταγράψει όλα εκείνα τα μοναδικά χαρακτηριστικά που καθιστούν το νησί ένας από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Οι εντυπωσιακοί μύλοι στη Χώρα, οι απαράμιλλης ομορφιάς παραλίες, τα γραφικά χωριά, αλλά και οι περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες που στόχο έχουν να καταστήσουν το νησί τον πρώτο «έξυπνο» και αειφόρο νησιωτικό προορισμό της Μεσογείου αποτελούν λίγα μόνο από τα στοιχεία που μετέδωσε η εκπομπή

  

«Τα τελευταία χρόνια η Αστυπάλαια έχει γίνει πόλος έλξης για ταξιδιώτες με περιβαλλοντικές ευαισθησίες και ειδικά ενδιαφέροντα τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Οι ακτοπλοϊκές αφίξεις μέχρι τα τέλη Αυγούστου "έσπασαν" το φράγμα του 2022 διαμορφώνοντας μια νέα πολύ αξιόλογη απόδοση. Επίσης για το διάστημα μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου οι αεροπορικές αφίξεις ήταν σημαντικά αυξημένες κατά 21% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά» δήλωσε ο δήμαρχος του νησιού, Νίκος Κομηνέας.

Συμπλήρωσε δε, ότι «η Ευρώπη δεν είναι πλέον η μοναδική "δεξαμενή" τουριστών, καθώς το νησί μας επισκέπτονται πλέον και τουρίστες από πιο μακρινές αγορές, όπως από χώρες της Αμερικής. Στην ενίσχυση της εξωστρέφειας έχει συμβάλλει και το κάλεσμά μας για διακοπές σε έναν πρότυπο προορισμό γεμάτο ιστορίαπαραδόσειςφυσικό κάλλος και γαστρονομία που προάγει την αυθεντικότητα, σέβεται το περιβάλλον και ανθίσταται της μαζικότητας».

Τα γυρίσματα της εκπομπής πραγματοποιήθηκαν μέσα στο καλοκαίρι με πρωτοβουλία του δήμου.