Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Web TV

ΗΠΑ: Έζησε 100 μέρες στο βυθό της θάλασσας και βγήκε 20 χρόνια νεότερος - Νέα μέθοδος που αντιστρέφει την ηλικία;

Ο 56χρονος Joseph Dituri, είναι ένας πρώην δύτης του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ ο οποίος κατέγραψε ρεκόρ περνώντας 100 ημέρες κλεισμένος σε μία υποβρύχια κάψουλα 10 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας στον Ατλαντικό Ωκεανό. Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, η βύθισή του σε αυτό το

Ρομπότ έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας

Το ταχύτερο ανθρωποειδές ρομπότ στον κόσμο παρουσίασε η κινεζική εταιρεία τεχνολογίας «Unitree». Η Unitree Robotics είναι μια τεχνολογική εταιρεία με έδρα το Hangzhou της Κίνας, περίπου 700 μίλια νότια του Πεκίνου.

Ανακαλύφθηκαν άγνωστα φεγγάρια του Ουρανού και του Ποσειδώνα

Άγνωστα φεγγάρια δύο πλανητών ανακάλυψαν αστρονόμοι. Ομάδα ερευνητών με επικεφαλής επιστήμονες του Ινστιτούτου Επιστήμης Carnegie στις ΗΠΑ κατάφεραν με τη βοήθεια επίγειων τηλεσκοπίων να εντοπίσουν τρείς άγνωστους μέχρι σήμερα δορυφόρους πλανητών του ηλιακού μας συστήματος.

Hubble: Αποκάλυψε εργοστάσιο παραγωγής σούπερ άστρων στο γαλαξία μας

Νέες εντυπωσιακές εικόνες κατέγραψε διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble της NASA/ESA. Συγκεκριμένα, αποκάλυψε εργοστάσιο παραγωγής σούπερ άστρων στο γαλαξία μας.

Από τη Γη στη Σελήνη μισό αιώνα μετά: Ο Αμερικανός «Οδυσσέας» πάτησε στο φεγγάρι (βίντεο)

Μια αμερικανική εταιρεία έγραψε ιστορία καθώς έγινε η πρώτη εμπορική αποστολή που έστειλε διαστημόπλοιο στη Σελήνη.

Σημαντική ανακάλυψη: Αποκρυπτογραφήθηκε με ΑΙ απανθρακωμένος πάπυρος αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου

Ο περίφημος πάπυρος του Ηρακλείου της Ιταλίας, απανθρακωμένος πάπυρος που βρέθηκε θαμμένος από την έκρηξη του Βεζούβιου το 79 μ.Χ., αποκρυπτογραφήθηκε με την βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ).

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν δύο ελληνικούς ναούς σε ξεχασμένη πόλη ηλικίας 2.600 ετών

Δύο ναούς σε μία ξεχασμένη αρχαιοελληνική πόλη που δεν είναι στην Ελλάδα ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι. Αυτή η πόλη άλλαξε χέρια αρκετές φορές κατά τη διάρκεια των αιώνων.

«Διψάει» η Βαρκελώνη: Η χειρότερη ξηρασία εδώ και 1.200 χρόνια - Απαγόρευση πλυσίματος αυτοκινήτων και άλλα μέτρα

Κάτοικοι και τουρίστες στην Καταλονία βρίσκονται αντιμέτωποι με την απαγόρευση της χρήσης πισίνων καθώς η βορειοανατολική αυτή περιφέρεια της Ισπανίας βρίσκεται αντιμέτωπη με τη «χειρότερη ξηρασία όλων των εποχών», όπως αναφέρουν οι τοπικές Αρχές.

Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανακάλυψε ότι κάθε δακτυλικό αποτύπωμα δεν είναι μοναδικό

Ένα σύστημα Tεχνητής Nοημοσύνης, που ανέπτυξαν μηχανικοί του Πανεπιστημίου Κολούμπια σε συνεργασία με ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης στο Μπάφαλο, καταρρίπτει μια μακροχρόνια πεποίθηση στην Εγκλημ

Θύματα πολέμου οι πολιτιστικοί θησαυροί της Γάζας - Το παράδειγμα του Αγίου Πορφυρίου

Ιστορικοί και θρησκευτικοί τόποι ανεκτίμητης αξίας, έχουν πέσει «θύματα» του ισραηλινού πολέμου κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Διάστημα: Αυτό είναι το πραγματικό χρώμα του Ποσειδώνα και του Ουρανού

Ομάδα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης χρησιμοποίησε δύο διαφορετικά τηλεσκόπια μεταξύ των οποίων το Hubble για να συγκεντρώσει νέα δεδομένα από το διάστημα.

Το Δισπηλιό: Ένας θησαυρός της προϊστορικής Ελλάδας

Στη λίμνη της Καστοριάς, στην Ελλάδα, βρίσκεται ένας προϊστορικός οικισμός που ονομάζεται Δισπηλιό. Ο οικισμός αυτός είναι περίπου 7.000 ετών και είναι ο αρχαιότερος λιμναίος οικισμός της Ευρώπης και εκεί βρίσκεται και το Ανοιχτό Μουσείο Δισπηλιού.

Ένα αβύθιστο κάστρο που είναι βγαλμένο από παραμύθι

Λίγα χιλιόμετρα από το Μιλάνο βρίσκεται η μεγαλύτερη λίμνη της Ιταλίας, η λίμνη Γκάρντα. Κάπου εκεί υπάρχει και ένας μικρός παράδεισος που ονομάζεται Sirmione.