Κυριακή 12 Μαΐου 2024 -

βρωμη



Βρώμη: Είναι τελικά υγιεινή και ποιο είδος είναι το καλύτερο;

Ο καθηγητής Γενετικής Επιδημιολογίας, στο King’s College του Λονδίνου (KCL) Dr. Tim Spector, αναφέρει πως μπορεί η βρώμη να έχει σημαντικά οφέλη στην υγεία καθώς μειώνει τη χοληστερόλη, την αρτηριακή πίεση και το σάκχαρο, ωστόσο οι ευεργετικές δράσεις της εξαρτώνται από τον τύπο που καταναλώνουμε.



Αυτά είναι τα 5 οφέλη που έχει για την υγεία η κατανάλωση βρόμης

Τα τελευταία χρόνια, η βρόμη έχει γίνει σημαντικό συστατικό της διατροφής εξαιτίας στις ευεργετικές ιδιότητές της για την υγεία.



Βρώμη στο πρωινό για καλύτερη αναπνοή

Προσθέτοντας βρώμη στο πρωινό σας, διευκολύνετε την αναπνοή σας κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Αν μέχρι τώρα δεν ξέρατε τι να φάτε για πρωινό, η βρώμη σας δίνει τη λύση κι εκτός από τα πολλαπλά οφέλη της, βελτιώνει και την αναπνοή σας.



Λαμπερή επιδερμίδα με μέλι και βρώμη

Η απολέπιση της επιδερμίδας του προσώπου, σκοπό έχει να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα που έχουν ολοκληρώσει των κύκλο τους και πρέπει να απομακρυνθούν για να δώσουν τη θέση τους στα νέα που δημιουργούνται.

Η βρώμη και το μέλι είναι δυο συστατικά που χρησιμοποιούνται σε πάρα πολλές σπιτικές κρέμες απολέπισης προσώπου, επειδή θεωρείται ότι έχουν πολύ καλά αποτελέσματα.



Τα διατροφικά ωφέλη της βρώμης: Μειώνει τη χοληστερίνη και όχι μόνο!

Η βρώμη είναι ένα ποώδες σιτηρό που ανήκει στη κατηγορία των αγρωστοειδών φυτών, των οποίων τα σπέρματα δίνουν αλεύρι και είναι κοινώς γνωστά ως δημητριακά. Ιστορικά η βρώμη πρωτοεμφανίστηκε στην Ταταρία και φαίνεται να καλλιεργείται από την προϊστορική εποχή.



Κάντε απολέπιση με βρώμη!

Η βρώμη είναι καλή για όλους τους τύπους δέρματος! Τόσο για το λιπαρό όσο και για το ξηρό.
 
Η απολέπιση του δέρματος είναι μια διαδικασία που θα πρέπει να γίνεται μία φορά την εβδομάδα, αν επιθυμείτε να διατηρήσετε ένα σταθερό pH στο δέρμα σας και φυσιολογική ανανέωση των κυττάρων.