Τρίτη 08 Οκτωβρίου 2024 -

βλαβες



Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να βλάψει σοβαρά τον εγκέφαλο

Μια νέα μελέτη της Γερμανικής Εταιρείας Νευρολογίας (DGN) και του Γερμανικού Ιδρύματος Εγκεφάλου, κατέληξε στο συμπέρασμα πώς η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να βλάψει σοβαρά τον εγκέφαλο.



Bλάβες στα μάτια λόγω ήλιου - Ποιοι κινδυνεύουν

Όλοι γνωρίζουμε πόσο επιβλαβής είναι η υπεριώδης ακτινοβολία του ηλίου για το δέρμα, αλλά λίγοι συνειδητοποιούμε ότι είναι εχθρός και των ματιών, ενώ ακόμα λιγότεροι γνωρίζουν ποιοι κινδυνεύουν ιδιαιτέρως από αυτήν.



Τι βλάβες προκαλεί μια διακοπή ρεύματος στον υπολογιστή

Οι διαταραχές του ηλεκτρικού ρεύματος μπορούν να έχουν απρόβλεπτες συνέπειες στις συσκευές μας. Μια διακοπή ρεύματος στονυπολογιστή είναι ικανή να καταστήσει μη λειτουργικό το σύστημά μας. Αντίθετα, μια στιγμιαία υπέρταση μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη σε κάποιο υποσύστημα.



Οι βαριές σωματικά δουλειές επηρεάζουν τη γονιμότητα της γυναίκας

Οι γυναίκες που κάνουν σωματικά απαιτητικές δουλειές (π.χ. σηκώνοντας βάρη) ή που δουλεύουν σε νυχτερινές και εναλλασσόμενες βάρδιες, μπορεί να δυσκολευθούν περισσότερο να «πιάσουν» παιδί, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.



Μυτιλήνη: Στο σκοτάδι θα κάνουν Πρωτοχρονιά πολλά χωριά

Βυθισμένα στο σκοτάδι είναι πολλά σπίτια στην περιοχή της Χρυσομαλλούσας Μυτιλήνης, από το μεσημέρι της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, λόγω υπερφόρτωσης του δικτύου.



Σιωπηλός κίνδυνος για την υγεία της καρδιάς ο καρκίνος

Από σιωπηλές καρδιακές βλάβες μπορεί να υποφέρουν οι ασθενείς με καρκίνο λόγω της πάθησης τους, σύμφωνα με αυστριακή μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Heart.