Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Βόρεια Κορέα: Στρατιώτης πυροβολείται προσπαθώντας να διαφύγει

Η Βόρεια Κορέα παραβίασε τους όρους της συμφωνίας ανακωχής όταν ένας στρατιώτης της πέρασε τη Στρατιωτική Γραμμή Οροθεσίας, τα σύνορα με τη Νότια Κορέα, καταδιώκοντας έναν συστρατιώτη του που προσπαθούσε να αυτομολήσει τη 13η Νοεμβρίου, δήλωσε ένας αξιωματικός της Στρατιωτικής Διοίκησης του ΟΗΕ (UNC) στη Σεούλ.

Η UNC έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο το οποίο καταγράφει τη στιγμή που ένας βορειοκορεάτης στρατιώτης περνάει τα σύνορα για μερικά δευτερόλεπτα ενώ συνάδελφοί του πυροβολούν εναντίον του στρατιώτη που έτρεχε προς τη νοτιοκορεάτικη πλευρά των συνόρων στην προσπάθειά του να αυτομολήσει.

Η UNC ενημέρωσε τη Βόρεια Κορέα για την παραβίαση αυτή της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός σήμερα, ανέφερε ο αξιωματικός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Σεούλ.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το νοσοκομείο όπου έχει εισαχθεί ο στρατιώτης που αυτομόλησε—ο οποίος είχε τραυματιστεί από πολλές σφαίρες στην απόδρασή του—ανακοίνωσε πως ο άνδρας έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του και αναπνέει πλέον χωρίς μηχανική υποστήριξη, έπειτα από δύο επεμβάσεις για να αφαιρεθούν σφαίρες από το σώμα του.

Ο βορεικορεάτης στρατιώτης, που απαιτείται να παραμείνει στην εντατική, συνεργάζεται με τους θεράποντες ιατρούς αλλά διστάζει να μιλήσει και μοιάζει σαν να πάσχει από κατάθλιψη, σύμφωνα με το πανεπιστημιακό νοσοκομείο όπου του προσφέρονται φροντίδες.