Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Ο Ταϊλανδός πρωθυπουργός έβγαλε χάρτινο ομοίωμά του στους δημοσιογράφους!

Άναυδοι έμειναν οι δημοσιογράφοι και οι εκπρόσωποι του Τύπου που παρακολούθησαν μια ενημέρωση από τον πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης και περίμεναν ακολούθως να του θέσουν κάποιες ερωτήσεις. 

Αφού τον άκουσαν να μιλάει έξω από υπουργικό κτήριο της Μπανγκόγκ για την «ημέρα παιδιού» που ετοιμάζουν οι αρχές της χώρας, περίμεναν υπομονετικά να του θέσουν κάποια ερωτήματα για την πολιτική κατάσταση στη χώρα, αλλά και τα σκάνδαλα που την ταλανίζουν.

Ο Πραγιούτ Τσαν-ο-τσα, πρώην αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων οι οποίες ανέλαβαν την εξουσία το 2014 με αναίμακτο πραξικόπημα, είχε άλλη γνώμη. Μόλις ολοκλήρωσε όσα είχε να πει, γύρισε στους δημοσιογράφους και τους είπε: «Αν έχετε ερωτήσεις, ρωτήστε αυτόν» και παρουσίασε ένα χάρτινο ομοίωμά του, σε φυσικό μέγεθος, που μετέφεραν στο σημείο οι συνεργάτες του!  

Αμέσως μετά αποχώρησε από το σημείο, ενώ οι δημοσιογράφοι προσπαθούσαν να συλλάβουν τι ακριβώς συνέβη μπροστά τους...

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο Πραγιούτ συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο προς τον Τύπο. Από το 2014 έως σήμερα που βρίσκεται στην εξουσία, κάποια φορά τράβηξε το αυτί ενός ηχολήπτη, μια άλλη φορά πέταξε μια μπανανόφλουδα σε έναν κάμεραμαν, ενώ -υποτίθεται- κάνοντας χιούμορ, έχει απειλήσει να εκτελέσει όσους δημοσιογράφους ασκούν κριτική στο καθεστώς.