Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Η μία πάνω στην άλλη! Αυτή είναι η πιο περίεργη πολυκατοικία του κόσμου

Πρόκειται για ένα αρχιτεκτονικό μεγαθήριο… Ονομάζεται Interlace, βρίσκεται στη Σιγκαπούρη και είναι μία από τις πιο παράξενες πολυκατοικίες του κόσμου.

Το 2015 κατέκτησε τον τίτλο «World Building of the Year» στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής για το καλύτερο κτίριο της χρονιάς. Και όχι άδικα, αφού είναι ένα από τα πιο καινοτόμα οικιστικά συγκροτήματα στην ιστορία της Σιγκαπούρης αλλά και παγκοσμίως.

Αποτελείται από 1040 διαμερίσματα και εκτείνεται σε 31 διαφορετικούς 6όροφους πύργους. Σε διάφορα σημεία του 170.000 τετραγωνικών μέτρων συγκροτήματος, ξεπροβάλλουν από το πουθενά κήποι, πισίνες, λίμνες, barbeque, ζώνες για κατοικίδια, roof gardens και χώροι γυμναστικής.

Δημιουργός της παράξενης πολυκατοικίας είναι ο αρχιτέκτονας Ole Scheere ο οποίος ανήκει στο δυναμικό του διακεκριμένου αρχιτεκτονικού γραφείου ΟΜΑ. «Η ποικιλομορφία των χώρων δίνει τη δυνατότητα για κοινωνική αλληλεπίδραση μεταξύ των ενοίκων με ελευθερία επιλογής της ιδιωτικής ζωής και της κοινής χρήσης, συμβάλλοντας στη συνολική αίσθηση της κοινότητας,» ανέφερε σε επίσημη ανακοίνωσή του το γραφείο.