Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

video games



Βιντεοπαιχνίδια: Κι όμως, μας κάνουν καλό! - 5 λόγοι να ξεκινήσεις να παίζεις

Ακούμε κατά καιρούς ένα σωρό κατηγορίες περί των αγαπημένων μας video games, σχετικά με βία, όπλα, εθισμούς, ακτινοβολίες, μέχρι και πως "μεγαλώνουν δολοφόνους". Σαφώς κάποια από αυτά έχουν βάσεις, κάποια άλλα είναι εντελώς ανυπόστατα και υπερβολικά. Πόσες φορές όμως έχει αναρωτηθεί ο κόσμος σχετικά με τις ευεργετικές τους ικανότητες; Πιστέψτε με, έχουν πολλές...



Video games: Πώς μπορείτε να πάρετε επιχορήγηση για τη δημιουργία τους

Δράσεις για την υποστήριξη ευρωπαϊκών επιχειρήσεων που παράγουν video games προωθεί το πρόγραμμα με τίτλο Support for Development of European Video Games 2019. Το πρόγραμμα αυτό, που εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη», έχει συνολικό προϋπολογισμό 3.780.000 ευρώ και προσφέρει 50% χρηματοδότηση.



Ηλεκτρονικά παιχνίδια για τυφλά παιδιά, μία καινοτόμα εφαρμογή για όλους

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν υπάρχει η δυνατότητα ο καθένας να μπορεί να δημιουργήσει το δικό του ηλεκτρονικό παιχνίδι και μάλιστα αυτό να είναι κατάλληλο για παιδιά με προβλήματα όρασης καθώς και για ανθρώπους με άνοια;



Στα video games οφείλεται η ανεργία των νέων;

Έρευνα τεσσάρων οικονομολόγων προσπάθησε να εντοπίσει τη σύνδεση των video games με την ανεργία των νέων, σύμφωνα με δημοσίευμα του Economist.

Όπως αναφέρει η έρευνα, τα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά «μαγνητίζουν» τους νέους, οι οποίοι μπορεί να… χαθούν για ημέρες ή ακόμη και εβδομάδες μπροστά στην οθόνη.



Το facebook θα πληρώσει 500 εκατ. δολάρια σε εταιρεία video games

Το ποσό των 500 εκατομμυρίων δολαρίων θα πρέπει να καταβάλει, μετά από δικαστική απόφαση, το Facebook στην εταιρεία Zenimax, η οποία κατηγορεί την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ότι χρησιμοποίησε παράνομα τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας που είχε αναπτύξει η ίδια.