Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Βασίλης Κικίλιας



Κικίλιας: Με τους εμβολιασμούς αρχίσαμε να βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ

Την πεποίθηση ότι αρχίσαμε και στη χώρα μας να βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ όσον αφορά την πανδημία εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας στην ομιλία του στην 74η Παγκόσμια Γενική Συνέλευση Υγείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.



COVID-19: Κρίσιμο το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Κρίσιμο θεωρείται το τριήμερο του 15 Αυγούστου για την διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα μας όπως ανέφερε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την αξιολόγηση της κατάστασης της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα.



Υπουργείο Υγείας: Τροπολογία εξαιρεί τα εμβόλια από τη φαρμακευτική δαπάνη

Σειρά μέτρων περιλαμβάνει η τροπολογία του υπουργείου Υγείας, που προβλέπει την παράταση των διατάξεων για την κάλυψη της πανδημίας, εξαιρεί τα εμβόλια από τη φαρμακευτική δαπάνη, ενώ προβλέπει και την άυλη συνταγογράφηση.



Από 1η Οκτωβρίου αυστηρή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

Ακόμα και στις παιδικές χαρές θα εφαρμοστεί από την 1η Οκτωβρίου ο αντικαπνιστικός νόμος, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια! Μάλιστα όπως προανήγγειλε μέσω του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, τις επόμενες μέρες στο νομοσχέδιο για την ανάπτυξη που θα έρθει στη Βουλή, θα υπάρχουν ρυθμίσεις που συμπληρώνουν τον αντικαπνιστικό νόμο σε ό,τι έχει να κάνει με την καθολική εφαρμογή του.



Αντικαπνιστικός Νόμος: Τι προβλέπει η εγκύκλιος - Τέλος το τσιγάρο σε δημόσιους χώρους

Εγκύκλιο με θέμα την εφαρμογή τον αντικαπνιστικό νόμο απέστειλε προς τις Περιφέρειες της χώρας και τους φορείς του Δημοσίου, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.



Έφτασαν οι δύο νέοι παθολόγοι στο νοσοκομείο Λήμνου - Ξεκίνησαν πάλι οι χημειοθεραπείες

Ομαλοποιείται σταδιακά η έκρυθμη κατάσταση στην οποία βρέθηκαν εργαζόμενοι και ασθενείς στο νοσοκομείο της Λήμνου, με τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό. Ελλείψεις που είχαν ως αποτέλεσμα, όχι μόνο την εργασιακή εξουθένωση των γιατρών, αλλά ακόμα και τη διακοπή των χημειοθεραπειών των ογκολογικών ασθενών.