Σάββατο 18 Μαΐου 2024 -

τροχια



NASA: Έτσι θα εξελιχθεί η σημερινή σπάνια έκλειψη ηλίου. Βίντεο

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η ολική έκλειψη Ηλίου, η οποία σύμφωνα με τους ειδικούς, θα διασχίσει τη Βόρεια Αμερική, περνώντας πάνω από το Μεξικό, τις ΗΠΑ και τον Καναδά.



Ιδιωτικός κινεζικός πύραυλος που μετέφερε δορυφόρο απέτυχε να τεθεί σε τροχιά

Ένας πύραυλος που κατασκευάσθηκε από ιδιωτική κινεζική διαστημική εταιρεία, απέτυχε να τεθεί σε τροχιά μετά την εκτόξευσή του.



Βίτσας: Βάλαμε τη χώρα σε μια τροχιά ανάπτυξης

«Είμαστε σε μια διαφορετική φάση. Τώρα έχουμε έναν καθαρό δρόμο μπροστά μας με ρυθμισμένο το χρέος, άρα με δυνατότητες. Φτιάξαμε μία βάση που μπορούμε να αναδιαμορφώσουμε την κατάσταση με σταθερά βήματα, γιατί είμαστε σε μία άλλη περίοδο πια», τόνισε -μεταξύ άλλων- ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Ν.



Σοβιετικός διαστημικός σταθμός σε τροχιά από το 1972 επιστρέφει στη Γη

Το Kosmos 482 δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την αποστολή του στην Αφροδίτη το 1972, όμως αναμένεται να επιστρέψει στη Γη εντός των επόμενων ετών, ύστερα από μια διαστημική «βόλτα» περίπου 50 ετών.



Σε τροχιά ο πρώτος δορυφόρος της Κένυας

Επιτυχώς τέθηκε σε τροχιά στις 11 Μαΐου ο πρώτος δορυφόρος που αναπτύχθηκε από την Κένυα, στο πλαίσιο του προγράμματος KiboCUBE.



Η σελήνη προέρχεται από τη γη - Νέα θεωρία παρουσίασαν επιστήμονες στις ΗΠΑ

Επιστήμονες στις ΗΠΑ παρουσίασαν μια νέα θεωρία για τη δημιουργία της Σελήνης από τα «σπλάχνα» της Γης.

Με βάση το προτεινόμενο νέο θεωρητικό μοντέλο, το φεγγάρι προέκυψε μέσα από ένα τεράστιο νέφος εξαερωμένων γήινων πετρωμάτων, το οποίο είχε σχήμα ντόνατ και ονομαζόταν «συνεστία».