Σάββατο 04 Μαΐου 2024 -

Τήλος



Διάσωση 30 μεταναστών σε παραλία της Τήλου – Χειροπέδες στους κυβερνήτες του σκάφους

Συναγερμός σήμανε στο Λιμενικό σήμερα, Τετάρτη 24/4 όταν 30 μετανάστες εντοπίστηκαν να αποβιβάζονται από ταχύπλοο σκάφος στην παραλία «Πλάκα» στον Άγιο Αντώνιο στην Τήλο.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ πρόκειται για 22 άνδρες, 5 γυναίκες και 3 ανήλικα παιδιά.

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στον Λιμενικό Σταθμό της Τήλου.



Νέοι σεισμοί σε Νίσυρο και Τήλο

Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε στις 13:52 στον θαλάσσιο χώρο ανοικτά της Νισύρου, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 34 χλμ. νότια-νοτιοδυτικά της πόλης της Νισύρου, διευκρίνισε το Ινστιτούτο.



Ο πρώτος ηλιακός σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε ελληνικό νησί

Οι ερευνητές-Μηχανολόγοι Μηχανικοί Κωνσταντίνος Χριστόπουλο και Γιώργος Σπυρόπουλο ΕΔΙΠ του ΠΑ.Δ.Α., ολοκλήρωσαν με απόλυτη επιτυχία τον πρώτο ηλιακό σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε ελληνικό νησί, στο ακριτικό νησί της Τήλου. Ο αυτόνομος φωτοβολταϊκός (Φ/Β) σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας έχει εγκατασταθεί στην οροφή δημοτικού κτιρίου του δήμου Τήλου.



Η Τήλος το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο νησί στη Μεσόγειο

Με την ολοκλήρωση της κατασκευής της ανεμογεννήτριας των 800 κιλοβάτ, το νησί της Τήλου θα γίνει το πρώτο στη Μεσόγειο που θα λειτουργεί αποκλειστικά με αιολική και ηλιακή ενέργεια.

Το νησί των 400 μονίμων κατοίκων δέχεται 13.000 επισκέπτες το χρόνο και έχει μέσο πληθυσμό 3.000 άτομα το καλοκαίρι, ασκώντας πίεση στην παροχή ρεύματος.



Η Τήλος γίνεται το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο νησί της Ελλάδας

Πρώτο ανάμεσα σε 80 ανταγωνιστικά έργα εγκρίθηκε το ευρωπαϊκό έργο «Tilos», στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Horizon 2020», εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκή χρηματοδότηση 11 εκατ. ευρώ, και το οποίο καθιστά την Τήλο ως το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο νησί της Ελλάδας.



Χωρίς ATM κινδυνεύουν να μείνουν Τήλος, Κάσος και Λειψοί

Με τη μοναδική τράπεζα που διατηρεί ΑΤΜ σε Τήλο, Κάσο και Λειψούς να ανακοινώνει την αποχώρησή της, οι κάτοικοι και οι τουρίστες των τριών μικρών νησιών των Δωδεκανήσων κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς τραπεζική εξυπηρέτηση.