Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

τεστ



Καρκίνος του προστάτη: Οι δύο ξεχωριστοί τύποι του – Η διαφορετική θεραπευτική προσέγγιση

Επιστήμονες από τη Βρετανία αναφέρουν ότι ο καρκίνος του προστάτη αναπτύσσεται με δύο ξεχωριστούς τρόπους μέσα στο σώμα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να οδηγεί σε δύο διακριτούς τύπους οι οποίοι μπορεί να χρειάζονται διαφορετική θεραπευτική προσέγγιση.



Αυτό είναι το τεστ 10 δευτερολέπτων που δείχνει αν διατρέχετε αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου

Επιστήμονες από τη Βραζιλία, αναφέρουν πως η ισορροπία ενός ατόμου μετά τα 50 του χρόνια μπορεί να δείχνει με αξιοπιστία αν διατρέχει αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου.



Μόσιαλος: Η απόσυρση ενός παλιού μοριακού τεστ στις ΗΠΑ δεν δικαιολογεί σενάρια συνωμοσιολογίας στην Ελλάδα

Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δεν απέσυραν ένα παλιό μοριακό τεστ, επειδή δεν κατάφερνε να κάνει διάκριση μεταξύ της Covid-19 και της γρίπης.

Απλώς συστήνουν πλέον τη χρήση τεστ που μπορούν να διαγνώσουν ταυτόχρονα τον κορονοϊό και τον ιό της γρίπης, προκειμένου να γίνει εξοικονόμηση χρόνου και πόρων.



Παναγιωτόπουλος: Κινούνται οι διαδικασίες για τεστ κορονοϊού στους νεοσύλλεκτους

«Έχει ήδη δοθεί εντολή στο ΓΕΕΘΑ, να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να καθορισθεί το ακριβές νομοθετικό πλαίσιο ώστε οι νεοσύλλεκτοι, πριν από την κατάταξή τους, να διενεργούν επιπλέον του προβλεπόμενου ακτινολογικού ελέγχου θώρακα, μοριακό test ανίχνευσης του ιού με την μέθοδο PCR.



Κορονοϊός: Κάθε ταξιδιώτης που φτάνει στην Αίγυπτο από 1η Σεπτεμβρίου πρέπει να έχει κάνει τεστ

Την ανησυχία του για τα αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού σε ορισμένες χώρες εξέφρασε χθες, Τετάρτη, ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός Μουστάφα Μαντμπούλι, αναγγέλλοντας την υποχρεωτική παρουσίαση αρνητικού τεστ PCR για όλους όσους εισέρχονται στη χώρα από την 1η Σεπτεμβρίου.



Κορωνοϊός: Τεστ στα λιμάνια Πειραιά και Ραφήνας

Από σήμερα το πρωί η περιφέρεια Αττικής πραγματοποιεί τεστ κορωνοϊού σε ταξιδιώτες που επιστρέφουν από τις διακοπές τους στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας.