Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 -

Μετέτρεψε τα ενσύρματα ακουστικά σου σε ασύρματα (Βίντεο)



Δεν ξέρουμε κατά πόσο χρήσιμο είναι να αγοράσεις έναν αντάπτορα που θα μετατρέψει τα ενσύρματα ακουστικά σου σε ασύρματα, μια και το καλώδιό τους δεν πρόκειται να το ξεφορτωθείς.

Ίσως να χρειάζεται σε περιπτώσεις που ενώ ακούς μουσική να θέλεις να τραβήξεις μία φωτογραφία με το κινητό σου και πρέπει να βγάλεις το καρφί ή να φωτογραφίσεις από το ύψος της μέσης σου.

Εναλλακτικά, μπορεί να θέλετε να αγοράσετε ένα κινητό που δεν έχει υποδοχή για ενσύρματα ακουστικά και θέλετε να κρατήσετε το παλιό σας ζευγάρι. Ή ίσως να έχετε κατά νου μία άλλη διευκόλυνση. Το θέμα είναι ότι μία αμερικανική εταιρεία, η Podo Labs, δημιούργησε το Jack, το οποίο κάνει ακριβώς αυτή τη δουλειά.

Πρόκειται ουσιαστικά για έναν αντάπτορα Bluetooth, ο οποίος συνδέεται με τα ενσύρματα ακουστικά σου με το καρφί των τελευταίων και συγχρονίζεται με το κινητό, το τάμπλετ, τον υπολογιστή ή το smartwatch σου, με αποτέλεσμα αυτό να απελευθερώνεται πλήρως από καλώδια.

Επιπλέον, το Jack δεν περιορίζεται μόνο στα ακουστικά. Οποιαδήποτε συσκευή έχει καρφί 3,5 χιλιοστών (πχ. τα ηχεία σου ή το ηχοσύστημα του αυτοκινήτου σου) μπορεί να συνδεθεί μαζί του και να αποκτήσει ασύρματη λειτουργία.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που θα γοητεύσει πολλούς είναι η λειτουργία Share Music, η οποία σου επιτρέπει να μοιραστείς τη μουσική σου με έναν φίλο ή μία φίλη σου που διαθέτει επίσης ένα Jack. Η μπαταρία του σου παρέχει αυτονομία 12 ωρών και με 300 mAh είναι η μεγαλύτερη έναντι του ανταγωνισμού. «Ενώ η απορία το 2017 είναι “θα έχει το κινητό μου υποδοχή για ενσύρματα ακουστικά;”, το Jack διατηρεί τη χρησιμότητα των υφιστάμενων ακουστικών σου, για να μη χρειαστεί να αγοράσεις ένα καινούργιο ζευγάρι», λέει σχετικά ο πρόεδρος της Podo Labs, Έντι Λι.

Η καμπάνια τρέχει ήδη στο Kickstarter, όπου μέσα σε μόλις μία ημέρα από την εκκίνησή της στις 23 Ιανουαρίου κατάφερε να καλύψει τον αρχικό στόχο χρηματοδότησής της (20 χιλιάδες δολάρια ή περίπου 19 χιλιάδες ευρώ), ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 425 χιλιάδες δολάρια, από περισσότερους από 9.200 υποστηρικτές. Η καμπάνια ολοκληρώνεται στις 25 Φεβρουαρίου και στο πλαίσιό της ένα Jack πωλείται έναντι 25 δολαρίων (23,5 ευρώ)