Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Η Google μας ηχογραφούσε - Τι πρέπει να κάνουμε



Πιθανότατα, όλοι γνωρίζουν ότι η google παρακολουθεί όλα όσα πληκτρολογείτε στην μπάρα αναζήτησης της, ακριβώς όπως σαρώνει το email σας για να "αναλύσει το περιεχόμενό σας".

Αλλά αυτό που ίσως να μην γνωρίζατε είναι ότι η Google σας καταγράφει επίσης, όπως επισημαίνει ο Guardian.

Αν έχετε χρησιμοποιήσει τις λειτουργίες ελέγχου φωνής της Google (συνήθως ενεργοποιείται όταν ο χρήστης λέει "OK Google" ή χτυπώντας ένα εικονίδιο μικροφώνου), όλα όσα έχετε πει στην υπηρεσία έχουν καταγραφεί.

Ευτυχώς, η Google σας επιτρέπει να ακούσετε τον εαυτό σας και να σβήσετε το ιστορικό.

Αν επισκέπτεστε το ιστορικό της Google και μεταβείτε στην καρτέλα "Δραστηριότητα φωνής και ήχου", μπορείτε να ακούσετε όσα έχετε ζητήσει από τη Google και να διαγράψετε όλα τα αρχεία. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τις ρυθμίσεις για να βεβαιωθείτε ότι δεν σας καταγράψει ξανά.

Υπάρχουν υπόνοιες ότι και η Siri της Apple, και η Cortana της Microsoft καταγράφουν και αποθηκεύουν όσα τους έχουν ρωτήσει κατά καιρούς οι χρήστες τους, όμως σε αυτές τις εφαρμογές δεν υπάρχει η δυνατότητα διαγραφής.

Αντίθετα, η φωνητική υπηρεσία της Amazon, Echo, επιτρέπει στο χρήστη να διαγράψει τις φωνητικές εντολές που έχει δώσει, ακριβώς όπως και η google.