Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η πιθανότητα γίνεται βεβαιότητα - Σήμα από εξωγήινο πολιτισμό δέχθηκε καναδικό τηλεσκόπιο!



Ενα εντυπωσιακά ισχυρό και μυστηριώδες σήμα από τα βάθη του διαστήματος εντόπισαν επιστήμονες του Καναδά.

 

Το ενδιαφέρον: Είναι η έκτη φορά που από το συγκεκριμένο σημείο εκπέμπεται το ίδιο σήμα.

Η ομάδα CHIME τοποθετεί την πηγή του σήματος σε απόσταση 1,5 δισεκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη και εκτιμά ότι δεν προέρχεται από κάποιο κατακλυσμικό γεγονός (έκρηξη σούπερ νόβα κ.ό.κ.), αλλά είναι τεχνητό δημιούργημα εξωγήινης ευφυίας.

Eπιστημονική ομάδα του Harvard αναλύοντας τα δεδομένα τόνισε ότι «εκλύεται από κάποιον διαστημικό "φάρο" εξωγήινου πολιτισμού» και όχι από κατακλυσμικό γεγονός.

Ρο συγκεκριμένο σήμα ήταν ταχείας έκλαμψης (Fast Radio Burst) και είναι μόλις ένα από τα 60 που έχουν καταγράψει οι επιστήμονες τα τελευταία 13 χρόνια, αλλά είναι το πιο ισχυρό 

Από την ίδια ακριβώς τοποθεσία έχουν ληφθεί έξι συνολικά σήματα γεγονός που κάνει την επιστημονική κοινότητα να πιστεύει ότι πρόκειται περί «φάρο» δημιούργημα κάποιων όντων.

«Η ύπαρξη παρόμοιου σήματος το 2012 μας δείχνει ότι δεν είναι κάποιο λάθος στα όργανά μας. Κάτι παράγει αυτές τις επαναλαμβανόμενες εκλάμψεις φωτός, από την ίδια ακριβώς τοποθεσία, για μεγάλο χρονικό διάστημα» ανέφερε η Ινγκριντ Στέρς, αστροφυσικός του British Columbia. 

Είναι η πρώτη φορά που υπάρχει σχεδόν καθολική αποδοχή ότι λειτουργεί «φάρος« εξωγήινου πολιτισμού.