Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

τεχνολογία



Έξω φρενών ο Έλον Μασκ με Βραζιλιάνο δικαστή που έκλεισε ύποπτους λογαριασμούς στο «Χ»

Έξω φρενών έγινε ο Έλον Μασκ με Βραζιλιάνο δικαστή που έκλεισε ύποπτους λογαριασμούς για διάδοση fake news στην πλατφόρμα «Χ» του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου.



Ένα ακόμη βήμα από τις ΗΠΑ προς την απαγόρευση του TikTok

Οι ΗΠΑ έκαναν χθες, Τετάρτη, ένα ακόμη βήμα προς την απαγόρευση του TikTok, μετά την υιοθέτηση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων νομοσχεδίου που ζητεί από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης να διακόψει τους δεσμούς του με την Κίνα.



Ανοίγει το πρώτο εστιατόριο fast food που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη

Μέσα στο 2024 θα ανοίξει το πρώτο εστιατόριο fast food που θα είναι πλήρως αυτόνομο και θα βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη και σε ρομπότ για την λειτουργία του. Το «πείραμα» που άρχισε πριν από χρόνια ετοιμάζεται να υποδεχθεί πελάτες στο κατάστημα που θα κάνει εγκαίνια στην Πασαντίνα της Καλιφόρνια στην ΗΠΑ.



Apple: Bασίζεται ολοένα και περισσότερο σε Κινέζους προμηθευτές

Η Apple συνεργάζεται με όλο και περισσότερους Κινέζους προμηθευτές για την παραγωγή των iPhones, σύμφωνα με το Nikkei, αποτελώντας ένα σημάδι πως ο τεχνολογικός ανταγωνισμός των Κινέζων συνεχίζει να αυξάνεται παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες των ΗΠΑ να περιορίσουν τις τεχνολογικές φιλοδοξίες τους.



Έπεσαν οι υπογραφές για το 5G - 69.000 νέες θέσεις εργασίας έως το 2030

Έπεσαν οι υπογραφές μεταξύ της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και των τριών τηλεπικοινωνιακών παρόχων (Cosmote, Vοdafone, Wind) για τις συμβάσεις χορήγησης χρήσης των ραδιοσυχνοτήτων στις ζώνες 700 MHz, 2 GHz, 3400-3800 MHz και 26 GHz.



Μακρόν: Συμφωνήσαμε για την επιβολή ενός διεθνούς φόρου στους τεχνολογικούς κολοσσούς

Ένα "μήνυμα ενότητας" προέκυψε από τις συνομιλίες που είχαν οι ηγέτες της G7 στο Μπιαρίτς, μολονότι υπήρχε μεγάλη ένταση ενόψει της συνόδου κορυφής, διαβεβαίωσε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.