Παρασκευή 04 Οκτωβρίου 2024 -

Μυστράς



Ένα αξέχαστο ταξίδι στην ιστορική καστροπολιτεία του Μυστρά

Ο Μυστράς είναι ένα ιδιαίτερο μέρος και αυτό το καταλαβαίνει κανείς με το που πατάει το πόδι εδώ. Είναι η αύρα του, η ατμόσφαιρά του, η ίδια η ιστορία του, αλλά και το μέρος συνολικά που κάνουν τον Μυστρά ξεχωριστό ως προορισμό.



Μυστράς: Σεβασμός και προσοχή ενώπιον του τελευταίου Αυτοκράτορα του Ελληνισμού..ΕΙΚΟΝΕΣ

Ημέρα τιμής και μνήμης η 29η Μαΐου, με τον Ελληνισμό να ενθυμείται την αποφράδα ημέρα της Αλώσεως της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς και την ηρωική θυσία του τελευταίου αυτοκράτορα του Βυζαντίου Κωνσταντίνου Παλαιολόγου μαζί με τους υπερασπιστές της Βασιλίδας των Πόλεων.



Ταΰγετος

Ο Ταΰγετος δεν είναι από τα μέρη που τα στριμώχνεις σε ένα τετραήμερο. Οι αποστάσεις είναι μεγάλες, τα χωριά πολλά, και τα πράγματα που έχεις να δεις και να κάνεις άλλα τόσα: αξιοθέατα, μονοπάτια, φαράγγια, γευσιγνωσίες και διαδρομές με τα πόδια, με τα ποδήλατα ή με το αυτοκίνητο.



Ο Μυστράς σε ψηφοφορία του TripAdvisor για τα λιγότερο γνωστά μνημεία της UNESCO

Σε ψηφοφορία που διενεργήθηκε ανάμεσα στους χρήστες του TripAdvisor σχετικά με τα οχτώ πιο ιδιαίτερα και αξιόλογα μνημεία της UNESCO παγκοσμίως, που ωστόσο παραμένουν λιγότερο γνωστά σε ένα μεγάλο μέρος ταξιδιωτών, αναδείχθηκε και ο Μυστράς, ένας ελληνικός αρχαιολογικός χώρος μεγάλης ιστορικής σημασίας.