Πέμπτη 03 Οκτωβρίου 2024 -

Ενεργός άνθρακας: Το συστατικό που καθαρίζει σε βάθος τα μαλλιά



Τα προϊόντα με έγχυση άνθρακα βρίσκονται σχεδόν παντού στους διαδρόμους των πολυκαταστημάτων ομορφιάς.

 

Καθαριστικά σαμπουάν που εισχωρούν στο βάθος, μάσκες, scrub και οροί με ενεργό άνθρακα έχουν πολλά αποδεδειγμένα οφέλη για τα μαλλιά που θα αναλύσουμε παρακάτω.

 
 

Ο ενεργός άνθρακας είναι μια ενεργή σκόνη που είναι υποπροϊόν υλικών που περιέχουν άνθρακα. Είναι ένα εκλεκτό, άοσμο, άγευστο, μη τοξικό συστατικό. Έχει πόρους και είναι αρνητικά φορτισμένο, κάτι που βοηθά στην προσέλκυση ελαίων, ρύπανσης, βρωμιάς και υπολειμμάτων.

Τα οφέλη του άνθρακα για τα μαλλιά

Βαθύς καθαρισμός & Απορρόφηση λιπαρότητας: 

Ο άνθρακας εμφανίζεται συχνά σε προϊόντα «αποτοξίνωσης» ή προϊόντα που προορίζονται να επαναφέρουν την υγεία των μαλλιών.

Λειτουργούν ιδανικά στα λιπαρά μαλλιά και τα μαλλιά που μαζεύουν σμήγμα, επειδή βοηθά  να τραβήξουν τα έλαια και τα παγιδευμένα νεκρά κύτταρα του δέρματος μακριά από το τριχωτό της κεφαλής.

Απολέπιση:

Σε αντίθεση, ας πούμε, με ένα scrub με αλάτι για το τριχωτό της κεφαλής, ο ενεργός άνθρακας δεν απολεπίζει με την παραδοσιακή έννοια. Λειτουργεί σαν μαγνήτης που προσελκύει στοιχεία που πρέπει να εξαλειφθούν από το τριχωτό της κεφαλής, τη ρίζα και τον άξονα της τρίχας.

Αποσμητικό:

Το κάρβουνο είναι αποσμητικό γιατί αφαιρεί (μερικές φορές δύσοσμες) ακαθαρσίες από τα μαλλιά.

 

Κατά του κνησμού/επούλωσης:

Ο άνθρακας μπορεί επίσης να ανακουφίσει από επώδυνες ή δυσάρεστες καταστάσεις του τριχωτού της κεφαλής. Μπορεί να θεραπεύσει τον κνησμό του τριχωτού της κεφαλής, την ακμή ή την δερματίτιδα.

Πλούσια μαλλιά: 

Βοηθάει τα μαλλιά να φαίνονται πιο πυκνά και να έχουν περισσότερο όγκο.

 

Σε γενικές γραμμές, τα προϊόντα με έγχυση άνθρακα εμπίπτουν στην κατηγορία θεραπείας. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούνται καθημερινά. Ανάλογα με την κατάσταση των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής σας, το κάρβουνο μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάθε επτά έως δέκα ημέρες σε ένα scrub ή ως καθαριστικό σαμπουάν.

Χρησιμοποιήστε το ως απολέπιση: 

Για μια πιο γρήγορη εναλλακτική από scrub, μπορείτε να προσθέσετε λίγη σκόνη ενεργού άνθρακα σε ένα απαλό σαμπουάν και να ανακινήσετε για να αναμειχθεί πριν τη χρήση.