Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024 -

προσεδαφιση



Λεπτό προς λεπτό η προσεδάφιση του Insight στον Άρη

Μετά από ένα διαπλανητικό ταξίδι διάρκειας σχεδόν επτά μηνών, το διαστημικό επιστημονικό σκάφος InSight της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας προσεδαφίστηκε στον ‘Αρη, έχοντας διασχίσει με επιτυχία την ατμόσφαιρα του κόκκινου πλανήτη, επιβεβαίωσε η Nasa από το κέντρο της στην Πασαντίνα στην Καλιφόρνια.



Το Insight της NASA προσεδαφίστηκε στον Άρη

Μία ιστορική στιγμή για την ανθρωπότητα θα μεταδοθεί ζωντανά σε εικόνα από τον πλανήτη Άρη και την προσεδάφιση του διαστημοπλοίου Insight. Είναι η πρώτη φορά που η ανθρωπότητα θα βρεθεί σε ζωντανή σύνδεση με τον «Κόκκινο Πλανήτη».



Το σημείο προσεδάφισης της αποστολής Mars 2020 στον Άρη ορίστηκε απο τη ΝΑSA

Toν Κρατήρα Τζέζερο (Jezero Crater) όρισε η NASA ως σημείο προσεδάφισης για την επερχόμενη αποστολή Mars 2020 στον Άρη, μετά από αναζήτηση πέντε ετών, κατά την οποία εξετάστηκαν πάνω από 60 τοποθεσίες.



Το διαστημόπλοιο Soyuz, προσεδαφίστηκε στο Καζακστάν

Το διαστημόπλοιο Soyuz TMA-20M με τριμελές πλήρωμα αστροναυτών, προσεδαφίστηκε στο Καζακστάν, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Συνεργεία διάσωσης έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή προκειμένου να βοηθήσουν τους τρεις αστροναύτες, να εξέλθουν της διαστημικής κάψουλας.