Κυριακή 08 Σεπτεμβρίου 2024 -

ενεργεια



ΣΤΑΣΥ: Πώς το φρενάρισμα των συρμών του Μετρό θα μετατρέπει την κινητική ενέργεια σε ηλεκτρική

Με την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της ΣΤΑ.ΣΥ και της αναδόχου εταιρείας «Siemens Mobility Α.Ε.» μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης ένα κατεξοχήν «πράσινο» και καινοτόμο για τα ελληνικά σιδηροδρομικά δεδομένα έργο, όπως ανακοινώθηκε.



Κεχαγιά: Τα κόστη των αυξήσεων στην ενέργεια θα μετακυληθούν στους πολίτες

Ευθύνες στη κυβέρνηση για τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος αποδίδει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά.



Τζέφρι Πάιατ: Ηγετικός ο ρόλος της Ελλάδος στην ενεργειακή ασφάλεια της Νοτιοανατολικής Μεσογείου

Πολύ σημαντικό ρόλο μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα για την ενεργειακή ασφάλεια της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, σύμφωνα με τον Τζέφρι Πάιατ, υφυπουργό για θέματα ενέργειας του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ και πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα.



Δέκα τροφές που θα αυξήσουν τα επίπεδα ενέργειάς σας εάν τα καταναλώνετε τακτικά

Νιώθετε συχνά ότι σας λείπει η ενέργεια που χρειάζεστε μέσα στην ημέρα; Έχετε βαρεθεί να αισθάνεστε εξαντλημένοι; Δυσκολεύεστε να τηρήσετε τις καθημερινές σας υποχρεώσεις; Βασίζεστε πολύ σε διεγερτικά, όπως ο καφές και τα ενεργειακά ποτά, για να λειτουργήσετε αποτελεσματικά;

Εάν νιώθετε σαν να μην έχετε ενέργεια και κίνητρο, το πρόβλημα μπορεί να είναι η διατροφή σας.



Διατροφή: Τι δεν πρέπει να παραλείπετε για να μη νιώθετε κουρασμένοι

Η κούραση που μπορεί να νιώθουμε μέσα στην ημέρα μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους. Αν αποκλείσουμε κάποια πάθηση, ή την κατάθλιψη που απορροφά μεγάλα αποθέματα ενέργειας, τότε υπεύθυνη είναι η διατροφή μας.



Στρατηγικοί βομβαρδισμοί των Ρώσων σε όλη την ουκρανική επικράτεια

Σε σφοδρούς στρατηγικούς βομβαρδισμούς προχώρησαν οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία χρησιμοποιώντας με  όλη τη δύναμη του υπερσύγχρονου οπλοστασίου τους που περιλαμβάνει και τους περίφημους υπερηχητικούς  πυραύλους, που είναι πρακτικά σχεδόν αδύνάτο να αναχαιτιστούν από οποιοδήποτε σύστημα αεράμυνας.