Πέμπτη 03 Οκτωβρίου 2024 -

Σπύρος Γαληνός



Δήμαρχος Λέσβου σε Βίτσα: Αντί να μειώνονται, αυξάνονται οι μετανάστες

Με επιστολή του προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός επανέρχεται στο κρίσιμης σημασίας ζήτημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού, επισημαίνοντας την επιτακτική ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα η αποσυμφόρηση της Λέσβου.



Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στη Μυτιλήνη

Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση και ελαιώνες μεταξύ Γέρας και Πλωμαρίου.

«Θέλω να συγχαρώ ιδιαίτερα τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τους εθελοντές, τον στρατό, καθώς και το προσωπικό του δήμου και της περιφέρειας, οι οποίοι, με υπερπροσπάθεια, κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη αυτή πυρκαγιά.



Δήμαρχος Λέσβου για Μόρια: Δεν μπορούμε να ζούμε υπό την ομηρία επεισοδίων

Επιστολή με θέμα τα επεισόδια στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (KYT) Μόριας έστειλε ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη.
 



Σπουδαία διεθνής διάκριση για τον δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό

Μια σπουδαία διάκριση έρχεται στη χώρα μας από τη Σουηδία και το ίδρυμα Ούλωφ Πάλμε για τον δήμαρχο της Λέσβου μόλις ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα του ιδρύματος. Ο Σπύρος Γαληνός μοιράστηκε το βραβείο Ούλωφ Πάλμε για το 2016 μαζί με τη δήμαρχο της Λαμπεντούζα Giusi Nicolini.

Η ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα των βραβείων αναφέρει τα εξής:



Έκκληση να προτιμηθεί η Λέσβος για τις σχολικές εκδρομές

Επιστολή έκκληση έστειλε στο υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου και στην ΚΕΔΕ ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, με την οποία ζητά να στηριχθούν τα νησιά που δοκιμάζονται από την προσφυγική κρίση, στο πλαίσιο των πολυήμερων εκδρομών των σχολείων.