Πεντανόστιμο σταφιδόψωμο
Oι σταφίδες δίνουν στο σταφιδόψωμο τη γνωστή του γλύκα αλλά όπως φουσκώνουν, με το ψήσιμο, κάνουν και τη ζύμη γύρω τους ευχάριστα υγρή και μαλακή.
Υλικά
Oι σταφίδες δίνουν στο σταφιδόψωμο τη γνωστή του γλύκα αλλά όπως φουσκώνουν, με το ψήσιμο, κάνουν και τη ζύμη γύρω τους ευχάριστα υγρή και μαλακή.
Υλικά
Μπορεί οι υδατάνθρακες να είναι απαραίτητοι ωστόσο η επιλογή του σωστού είδους είναι ζωτικής σημασίας, ειδικά για όσους έχουν υψηλό σάκχαρο στο αίμα.
Υπάρχουν επιλογές ψωμιού που είναι πιο υγιεινές από άλλες.
Το ψωμί αποτελεί βασικό προϊόν στη διατροφή μας, ωστόσο υπάρχουν δέκα πράγματα που ίσως να μην γνωρίζατε παρόλο που το καταναλώνετε καθημερινά.
Συνήθως, το ψωμί παρασκευάζεται από αλεύρι σίτου (λευκό αλεύρι) και νερό αναμειγμένο με μαγιά.
Oι σταφίδες δίνουν στο σταφιδόψωμο τη γνωστή του γλύκα αλλά όπως φουσκώνουν, με το ψήσιμο, κάνουν και τη ζύμη γύρω τους ευχάριστα υγρή και μαλακή.
Υλικά
Οι επιστήμονες στη Βρετανία θέλουν να δημιουργήσουν ένα νέο τύπο ψωμιού ο οποίος θα είναι υγιεινός όπως το ολικής άλεσης, αλλά θα μοιάζει και θα έχει τη γεύση του λευκού.
Σύμφωνα με το BBC το έργο χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση για να βελτιώσει τα οφέλη των βρετανικών τροφίμων για την υγεία.
Υλικά για 2-3 φρατζόλες
Θα χρειαστείτε:
1 κιλό αλεύρι (το απλό, όχι αυτό που φουσκώνει)
Ξερή μαγιά (ζητήστε από το φούρνο, για 1 κιλό αλεύρι)
Λίγο αλάτι
¼ κουτ. του γλυκού ζάχαρη.
1 κουτ της σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. του γλυκού γλυκάνισο
Χλιαρό νερό (προσοχή, όχι καυτό)