Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024 -

Hellenic Train



Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι μηχανοδηγοί της Hellenic Train την Πέμπτη

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι μηχανοδηγοί της Hellenic Train την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, στο πλαίσιο, όπως αναφέρει, «της προσπάθειας μας να προστατέψουμε την ασφάλεια όλων όσων χρησιμοποιούν καθημερινά το σιδηροδρομικό δίκτυο».

«Τα κύρια αιτήματα της απεργίας μας», όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση οι εργαζόμενοι, είναι:



24ωρη πανελλαδική απεργία στα τρένα την Πέμπτη – Τι ζητούν τα σωματεία εργαζομένων της Hellenic Train

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου τα σωματεία ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Mεταξύ άλλων ζητούν άμεσες προσλήψεις, αντικατάσταση του τροχαίου υλικού με σύγχρονους συρμούς εφάμιλλους των ευρωπαϊκών σιδηροδρόμων καθώς και ολοκλήρωση των έργων υποδομής και της ασφάλειας των μεταφορών στο σιδηροδρομικό δίκτυο.



Hellenic Train: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα τμήματα Θεσσαλονίκη-Σέρρες και Θεσσαλονίκη-Δράμα – Πότε θα τεθούν σε ισχύ

Η Hellenic Train, ανακοίνωσε πώς λόγω αναγκαίων εργασιών στην υποδομή που θα εκτελεστούν από τον διαχειριστή υποδομής ΟΣΕ, διακόπτονται τα δρομολόγια στα τμήματα μεταξύ Θεσσαλονίκης – Σερρών και Θεσσαλονίκης – Δράμας από 18 Αυγούστου έως και 30 Σεπτεμβρίου.

Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού τα παραπάνω δρομολόγια θα υποκατασταθούν με λεωφορεία.



Hellenic Train: Aναστολές και τροποποιήσεις δρομολογίων στον σιδηρόδρομο λόγω της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ

Η Hellenic Train ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, λόγω της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που εξήγγειλε η Γ.Σ.Ε.Ε., στην οποία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.), την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, θα υπάρξουν αναστολές και τροποποιήσεις στα δρομολόγια σε όλο το δίκτυο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού.



Τέμπη: Συγγενείς θύματος διεκδικούν αποζημίωση ύψους 1 εκατ. ευρώ από την Hellenic Train

Συγγενείς θύματος του εγκλήματος των Τεμπών, κατέθεσαν στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας αγωγή με την οποία διεκδικούν από την Hellenic Train 1 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για τη σύζυγο, τους δυο γιους και την αδελφή του ελεγκτή της επιβατικής αμαξοστοιχίας, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο στη μαζική σφαγή.



Εξεταστική-Τέμπη: Το δυστύχημα οφείλεται σε λάθος του σταθμάρχη υποστηρίζει η Hellenic Train

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Hellenic Train, Μαουρίτσιο Καποτόρτε, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας στην εξεταστική επιτροπή για τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών: «Από τα διαθέσιμα δεδομένα προκύπτει ότι ο σταθμάρχης απέστειλε την επιβατική αμαξοστοιχία στην ίδια γραμμή με το εμπορευματικό τραίνο, στο ύψος της Λάρισας».