Πέμπτη 04 Ιουλίου 2024 -

Η παραλία με τα καθαρότερα νερά του κόσμου βρίσκεται στην Ελλάδα



Περισσότεροι από 32 εκατομμύρια άνθρωποι ταξίδεψαν στην Ελλάδα το 2023, καθιστώντας την μία από τις χώρες με τις περισσότερες επισκέψεις τουριστών στον κόσμο.

Υπάρχουν πολλά που αξίζει να αγαπήσει κάποιος στη χώρα μας, συμπεριλαμβανομένης της ιστορίας, της τέχνης, του φαγητού και του πολιτισμού της.

Ωστόσο, υπάρχει και ένας άλλος λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι φαίνεται να «ερωτεύονται» τις διακοπές στην Ελλάδα και δεν είναι άλλος από τα κρυστάλλινα και φιλόξενα νερά της. Μάλιστα, υπάρχει μια παραλία στην Ελλάδα που φιλοξενεί τα πιο καθαρά νερά στον κόσμο, σύμφωνα με τη λίστα του ταξιδιωτικού γραφείου Florida Panhandle.

Για να καταλήξει στο συμπέρασμά της η εταιρεία, ξεκίνησε δημιουργώντας μια αρχική λίστα με 50 παραλίες σε όλο τον κόσμο που κατέλαβαν την υψηλότερη θέση στις ιστοσελίδες ταξιδιωτικών κριτικών.

Στη συνέχεια υπολόγισε τη βαθμολογία κάθε παραλίας με βάση το ποσοστό των κριτικών που αναφέρουν πως η κάθε παραλία έχει «καθαρά νερά». Συνολικά, η ομάδα ανέλυσε περισσότερες από 2,4 εκατομμύρια κριτικές για να βρει τους νικητές της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η παραλία Πρασσά στην Κίμωλο έχει τα πιο καθαρά νερά στον κόσμο.

«Η ελληνική ακτογραμμή είναι η μεγαλύτερη στη λεκάνη της Μεσογείου, μια θάλασσα που φημίζεται για τα κρυστάλλινα νερά της και την πλούσια μπλε απόχρωσή τους», μοιράστηκε η ομάδα στα ευρήματα.

«Δεν είναι περίεργο, λοιπόν, που η πλειοψηφία των κορυφαίων παραλιών στον κόσμο για τα καθαρά νερά βρίσκονται στην Ελλάδα, με πρώτη την παραλία Πράσσα στο νησί της Κιμώλου, για την οποία το 43,56% των δημοσίως διαθέσιμων κριτικών ταξιδιωτών αναφέρουν τη φράση “καθαρά νερά”».

Μαζί με την παραλία Πράσσα στη λίστα με τα πιο καθαρά νερά στον κόσμο βρίσκεται μια άλλη ελληνική παραλία, η παραλία Γεννάδι στο νησί της Ρόδου στη δεύτερη θέση, την οποία ακολουθεί ο κόλπος Pileh Bay στην Ταϊλάνδη, η παραλία Άγιος Δημήτριος στην ηπειρωτική Ελλάδα και η παραλία Αγία Άννα στο νησί της Νάξου που συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα.