Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

4 μέρη για να επισκεφτείς φέτος το καλοκαίρι



 

 

Κέρκυρα

 

Επιβλητικά φρούρια και μεγαλοπρεπή παλάτια, καντούνια με απλωμένες μπουγάδες, μοναδική γαστρονομία, γραφικά χωριά, απίθανες παραλίες, τοπία απαράμιλλης ομορφιάς... Η Κέρκυρα έχει ένα μοναδικό τρόπο να σε γοητεύει και να σε κάνει να θέλεις να επιστρέψεις ξανά. Η Παλιά Πόλη, μνημείο που ανήκει στη λίστα της UNESCO, αιχμαλωτίζει τη φαντασία. Αξίζει να την περπατήσεις από άκρη σε άκρη και να χαθείς στα ρομαντικά καντούνια, να περιπλανηθείς στην Σπιανάδα, τη μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων, να πιεις τον καφέ σου στο διάσημο Λιστόν και να επισκεφτείς τα δύο καλοδιατηρημένα φρούρια, το Παλαιό και το Νέο. Έξω από την παλιά πόλη, αξίζει να δεις το εντυπωσιακό Μον Ρεπό και, φυσικά, το πολυτραγουδισμένο Ποντικονήσι στην περιοχή Κανόνι. Μετά θα πάρεις το δρόμο για το Αχίλλειο, το περίφημο ανάκτορο της πριγκίπισσας Σίσσυ, την Παλαιοκαστρίτσα με τις πανέμορφες παραλίες, το ενετικό χωριό Παλιά Περίθεια, το διάσημο Κανάλι της Αγάπης (Canal d’ Amour) στο Σιδάρι και τη λιμνοθάλασσα των Κορισσίων στα νότια. Όπου κι αν βρεθείς, θα κάνεις απολαυστικά μπάνια (η Γλυφάδα, η Κερασιά, το Καλάμι, ο Άγιος Γόρδιος και ο Χαλικούνας είναι μερικές μόνο από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού) και θα γευτείς την εξαιρετική ντόπια κουζίνα.

Πού να μείνεις: Η γνωστή αλυσίδα Louis Hotels διαθέτει 4 ξεχωριστά ξενοδοχεία στην Κέρκυρα, που προσφέρουν αμέτρητες δυνατότητες για όλα τα γούστα: Το Iti Louis Grand Hotel στην πασίγνωστη παραλία της Γλυφάδας είναι ιδανικό για παραθαλάσσιες διακοπές. Το Family Life Kerkyra Golf στις Αλυκές και το Louis Corcyra Beach στα Γουβιά αποτελούν ιδανική επιλογή για οικογένειες που θέλουν να κάνουν διακοπές δίπλα στην πόλη της Κέρκυρας. Το Primasol Louis Ionian Sun, στην ακτή του Αγίου Ιωάννη Μελιτειέων, σε προσκαλεί να χαλαρώσεις μόλις 20 μέτρα από τη θάλασσα.

Η Louis Hotels προσφέρει έκπτωση μέχρι και 30% για προπληρωμένες κρατήσεις που θα γίνουν μέσω της ιστοσελίδας της αυτό τον Μάιο με ελάχιστη διαμονή 5 διανυκτερεύσεων. Κλείσε από τώρα τη διαμονή σου στην Κέρκυρα στις καλύτερες τιμές!

 

Χανιά

 

Τα Χανιά είναι έρωτας με την πρώτη ματιά. Η Παλιά Πόλη των Χανίων είναι αναμφίβολα μια από τις ωραιότερες της Ελλάδας. Από το ενετικό λιμάνι με το φάρο αρχίζει το ταξίδι πίσω στο χρόνο και στην Ιστορία. Νιώσε τη μοναδική ατμόσφαιρα της πόλης σεργιανίζοντας στα γραφικά δρομάκια και κάνοντας στάσεις στην πλατεία Συντριβανίου, στην Σπλάντζια (παλιά τουρκική γειτονιά), στην Εβραϊκή συνοικία και στη χριστιανική συνοικία Τοπανά. Δοκίμασε χοχλιούς μπουμπουριστούς και σταμναγκάθι συνοδεία ρακής ακούγοντας την κρητική λύρα. Η πόλη των Χανίων είναι μόνο η αρχή. Από το Ακρωτήρι μέχρι την Παλαιόχωρα, το περίφημο φαράγγι της Σαμαριάς, τα Σφακιά και το Φραγκοκάστελλο, αυτός ο τόπος έχει πολλές εμπειρίες να σου προσφέρει. Όρεξη και χρόνο να έχεις να κάνεις βόλτες. Όσο για τις παραλίες, είναι πανέμορφες και καλύπτουν όλα τα γούστα. Κοντά στην πόλη των Χανίων, η Αγία Μαρίνα και ο Πλατανιάς είναι από τις πιο δημοφιλείς παραλίες, με πεντακάθαρα νερά, beach bars και ταβερνάκια. Ο Μπάλος και τα Φαλάσαρνα στα βορειοδυτικά και το Ελαφονήσι στο νοτιοδυτικότερο άκρο αποτελούν τις πιο διάσημες παραλίες του νομού και δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις παραλίες της Καραϊβικής.

 

Πού να μείνεις: To ξενοδοχείο Louis Creta Princess Aqua Park & Spa υπόσχεται αξέχαστες διακοπές στα Χανιά. Βρίσκεται στον Πλατανιά, σε μια τέλεια τοποθεσία δίπλα στη θάλασσα, και είναι ιδανικό για οικογένειες.

Κατά τη διάρκεια ολόκληρου του τελευταίου μήνα της άνοιξης θα μπορείς με ένα μόνο κλικ στο www.louishotels.com και χρησιμοποιώντας τον κωδικό HAPPYSUMMER να κλείσεις τις καλοκαιρινές διακοπές σου στα Χανιά σε τιμές που θα σε εκπλήξουν!

 

Μύκονος

 

Η Μύκονος είναι ένα νησί-μύθος. Το εκτυφλωτικό φως που αντανακλάται στα λευκά σπίτια και στη θάλασσα, η πανέμορφη Χώρα με τα κατάλευκα σοκάκια όπου έχουν περπατήσει οι διασημότεροι άνθρωποι του πλανήτη, η συναρπαστική νυχτερινή ζωή, οι υπέροχες παραλίες αλλά και η μαγεία της Δήλου, είναι όλα όσα έχουν κάνει το νησί των Ανέμων έναν από τους top προορισμούς στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Στη Μύκονο μπορείς να κάνεις διακοπές σε ξέφρενους ρυθμούς, αλλά και να βρεις εικόνες και μέρη που αποπνέουν γαλήνη και ηρεμία αν αποφασίσεις να ανακαλύψεις το άλλο πρόσωπο του νησιού. Η ολόλευκη Χώρα σε καλεί να χαθείς σε έναν λαβύρινθο από αμέτρητα σοκάκια. Θα χαζέψεις την κοσμική κίνηση στα Ματογιάννια, θα θαυμάσεις την εκκλησία της Παναγίας της Παραπορτιανής και θα δώσεις ραντεβού για cocktails στη Μικρή Βενετία με θέα τους Μύλους. Σε αυτό το νησί θα βρεις μερικές από τις ωραιότερες παραλίες των Κυκλάδων: Ορνός, Ψαρού, Παράγκα, Paradise, Super Paradise, Ελιά, Καλό Λιβάδι, Καλαφάτης, Φτελιά, Πάνορμος και Άγιος Σώστης είναι οι πιο γνωστές. Τέλος, μην παραλείψεις να πάρεις το καραβάκι για τη Δήλο, για να ανακαλύψεις έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.

 

Πού να μείνεις: To Mykonos Theoxenia Boutique Hotel, μέλος των Design Hotels, είναι ένα από τα πιο φημισμένα ξενοδοχεία του νησιού. Βρίσκεται δίπλα στους περίφημους Ανεμόμυλους, κοντά στη Μικρή Βενετία. Με φρέσκια, μοντέρνα αισθητική, glam στοιχεία από τη δεκαετία του '60 και μοναδικές ανέσεις, υπόσχεται να κάνει τη διαμονή σου αξέχαστη.

Οι εκπληκτικές προσφορές και εκπτώσεις της Louis Hotels θα σε κάνουν να ετοιμάσεις βαλίτσα για το νησί των Ανέμων. Μπες στο www.louishotels.com για να κλείσεις από το Μάιο τη διαμονή σου και ετοιμάσου για αξέχαστες διακοπές στη Μύκονο.

 

Πάφος

 

Πόλη με μακραίωνη ιστορία και δημοφιλές παραθαλάσσιο θέρετρο στο νοτιοδυτικό τμήμα της Κύπρου, η Πάφος γοητεύει τους ταξιδιώτες με τις αρχαιολογικές ομορφιές της, τις χρυσές αμμουδιές της και το απόλυτα μεσογειακό τοπίο της. Η πόλη χωρίζεται σε δύο επίπεδα: Στην Πάνω Πάφο, γνωστή και ως Κτήμα, που είναι το εμπορικό κέντρο της πόλης και την Κάτω Πάφο που βρίσκεται χαμηλότερα και παραλιακά και είναι ο κατ' εξοχήν τουριστικός προορισμός του νησιού. H UNESCO έχει συμπεριλάβει όλη την πόλη στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ το 2017 η Πάφος ψηφίστηκε ως πολιτισμική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Στα must αξιοθέατα συγκαταλέγονται το Αρχαιολογικό Πάρκο της Πάφου με τις ρωμαϊκές επαύλεις και τα μοναδικά ψηφιδωτά, καθώς και το Μεσαιωνικό Κάστρο που είναι το σύμβολο της πόλης. Στην Πάφο θα ανακαλύψεις πανέμορφες παραλίες (όπως ο Κόλπος των Κοραλλίων), αλλά και περιοχές σπάνιας φυσικής ομορφιάς, όπως η χερσόνησος του Ακάμα και η περίφημη Πέτρα του Ρωμιού, όπου σύμφωνα με το μύθο, αναδύθηκε μέσα από τους αφρούς της θάλασσας η Αφροδίτη.