Δευτέρα 06 Μαΐου 2024 -

τατοι



Πώς θα γίνει το Τατόι μετά την ανάπλαση; – Διευκρινίσεις από τη Λίνα Μενδώνη

Στην πρόοδο των εργασιών στο Τατόι και στη χρήση των 37 κτιρίων του μετά την αποκατάσταση εστίασε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης την Παρασκευή (9/2) η Λίνα Μενδώνη. Η υπουργός Πολιτισμού απάντησε στην κριτική για την αύξηση του εισιτηρίου στην Ακρόπολη και το υψηλό κόστος των εξειδικευμένων ξεναγήσεων, ενώ εκτίμησε και τον χρόνο στον οποίο θα είναι επισκέψιμος ο τύμβος Καστά στην



Βασιλικά κτήματα Τατόι: Η λαμπρή ιστορία του ναού της Αναστάσεως και το βασιλικό κοιμητήριο

Την ερχόμενη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου αναμένεται να ψαλλεί η εξόδιος ακολουθία για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο και εν συνεχεία η ταφή του θα γίνει στο βασιλικό κοιμητήριο του Τατοΐου.



Αποκαθίσταται το κτήριο του Βουστασίου στο Τατόι

Με προσήλωση στο πρόγραμμα και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα, προχωρά η υλοποίηση του εμβληματικού σχεδίου ανάπλασης του τ. βασιλικού κτήματος στο Τατόϊ.

 

Τατόι: Αποκατάσταση της διαδρομής προς τη λίμνη «Κιθάρα»

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Περιφέρειας Αττικής ενέκρινε ομόφωνα τη δαπάνη και την εκτέλεση διαφόρων έργων για την αποκατάσταση της διαδρομής προς τη λίμνη «Κιθάρα» στο Τατόι, ύψους 380.000 ευρώ, βάσει της τεχνικής μελέτης, το κόστος της οποίας χρηματοδότησε η τέως Νομαρχία Αττικής, ύστερα από ενέργειες της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ).



Έρευνα για τον οδηγό που έσπασε την μπάρα στη βάση του Τατοϊου

Όχημα ΙΧ έσπασε την προστατευτική μπάρα στην πύλη της 123 σμηναρχίας Τεχνικής Εκπαίδευσης, στην αεροπορική βάση Δεκελείας, στο Τατόι και εισήλθε εντός αυτής.

Η φρουρά του στρατοπέδου ακινητοποίησε το όχημα ενώ ο οδηγός του συνελήφθη από την αστυνομία η οποία είχε ενημερωθεί σχετικά.