Νηστίσιμα ταχινοπιτάκια
Ταχινοπιτάκια νόστιμο και εύκολο σνακ για την περίοδο της νηστείας !
Υλικά
1 συσκευασία φύλλα κρούστας
4-5 κ.σ. ταχίνι
4 κ.σ. καστανή ζάχαρη
2 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση
Ταχινοπιτάκια νόστιμο και εύκολο σνακ για την περίοδο της νηστείας !
Υλικά
1 συσκευασία φύλλα κρούστας
4-5 κ.σ. ταχίνι
4 κ.σ. καστανή ζάχαρη
2 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση
Ταχινοπιτάκια νόστιμο και εύκολο σνακ για την περίοδο της νηστείας !
Υλικά
1 συσκευασία φύλλα κρούστας
4-5 κ.σ. ταχίνι
4 κ.σ. καστανή ζάχαρη
2 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση
Το ταχίνι, όπως ήδη θα γνωρίζετε, χρησιμοποιείται ευρέως στην ελληνική και την μεσανατολική κουζίνα, αλλά και σε πιάτα των χωρών της Βόρειας Αφρικής.
Σύμφωνα με την βάση δεδομένων USDA National Nutrient, μία μερίδα ταχίνι (2 κουταλιές της σούπας) από καβουρδισμένο σουσάμι περιέχει:
Το ταχίνι είναι φυσικό προϊόν και παράγεται από σπέρματα διαλεγμένων σπόρων του σησαμιού (Sesamun Indicum), περνώντας από τη διαδικασία της αποφλοίωσης και της ξήρανσης.
Το σησάμι είναι φυτό με ύψος 100-120cm, το οποίο αναπτύσσει απλά ή διακλαδισμένα στελέχη. Τα φύλλα του φύονται στους κόμβους εναλλάξ ή αντικριστά.
To ταχίνι είναι μια παχύρρευστη κρέμα που παρασκευάζεται από αλεσμένους σπόρους σουσαμιού. Καταναλώνεται ως υγιεινό σνακ, αλλά αποτελεί και πρώτη ύλη για πολλά φαγητά και γλυκά. Αποτελεί σπουδαία τροφή διότι περιέχει διάφορα θρεπτικά συστατικά. Μάλιστα, πολλοί περιλαμβάνουν το ταχίνι στη λίστα με τις υπερτροφές.
Υλικά Συνταγής
450 γραμ. αλεύρι 70%
δυνατό
1 κ.γλ. αλάτι
1 κύβο νωπής μαγιάς 25 γραμ. ή 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κ.σ. ζάχαρη
1 φλ. νερό
1 κ.σ. μαλακή μαργαρίνη
2 κ.σ. ταχίνι
Για την επικάλυψη
250 γραμ. σουσάμι
2 φλ. νερό
1/2 φλ. ζάχαρη