Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Το τέλειο τραπέζι και τα μυστικά του - tips για εσάς που τα θέλετε όλα στην "πένα"



Το μυστικό για ένα επιτυχημένο τραπέζι δεν κρύβεται μόνο στις μαγειρικές σου ικανότητες αλλά και στη διακόσμηση του τραπεζιού. Βλέπεις, οι καλεσμένοι σου δεν θα εστιάσουν μόνο στο φαγητό που έφτιαξες αλλά και στο πώς ετοίμασες το τραπέζι. "Η διασκέδαση περικλείει όλες τις αισθήσεις, όπως επίσης και τη δημιουργία ενός όμορφου σκηνικού για να απολαύσεις το φαγητό σου" εξηγεί η interior designer και blogger, Courtney Lake, η οποία επιμένει ότι η επιτυχία ενός γεύματος κρύβεται τόσο στο νόστιμο φαγητό όσο και στην παρουσίαση του τραπεζιού.

Ακολούθησε λοιπόν τα 6 tips που θα διαβάσεις παρακάτω, για να ετοιμάσεις το τέλειο τραπέζι και να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου!

1.  Όρισε μια βάση

Η χρήση ενός τραπεζομάντιλου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αλλάξεις άμεσα την εμφάνιση του τραπεζιού.  Τυπικά, το τραπεζομάντιλο αντιμετωπίζεται ως μία "βάση" που σού επιτρέπει να δημιουργήσεις τον καμβά πάνω στον οποία θα παρουσιάσεις το γεύμα. Τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά με ένα λευκό, καθαρό τραπεζομάντιλο, αλλά γιατί να μην πειραματιστείς μέ ένα φλοράλ;

2. Χρησιμοποίησε λευκά πιάτα

Επένδυσε σε ένα σετ μεγάλων λευκών πιάτων. Χρησιμεύουν και ως πιατέλες αλλά και ως πιάτα σερβιρίσματος. Επίσης, σε εξυπηρετούν να τοποθετήσεις το φαγητό στο κέντρο.

3. Κάντο πιο ενδιαφέρον με τις σαλατιέρες και τις χαρτοπετσέτες

Πρόσθεσε ένα τολμηρό μοτίβο ή χρώμα, βάζοντας μία παιχνιδιάρικη σαλατιέρα και χρωματιστές χαρτοπετσέτες. Οι συνδυασμοί που μπορείς να κάνεις με τα λευκά πιάτα είναι απεριόριστοι.

4. Μην υποκύψεις στις μεγάλες συνθέσεις λουλουδιών

Είναι ωραίες, αλλά δεν έχουν θέση στο κέντρο του τραπεζιού. Αντ΄αυτού χρησιμοποίησε μικρότερα βάζα ή γλαστρούλες, οι οποίες μπορούν κάλλιστα να δοθούν ως δώρο στους καλεσμένους. Δεν είναι απλά πιο οικονομική λύση, αλλά καταλαμβάνουν και λιγότερο χώρο.

5. Προτίμησε απλά υαλικά

Αξίζει να επενδύσεις σε ένα όμορφο σετ ποτηριών για κρασί ή σε κρυστάλλινα ποτήρια νερού. Θα παραμείνουν διαχρονικά όσο και να αλλάξει το γούστο σου και μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις στην καθημερινή σου ζωή. Αν παρόλα αυτά έχεις το budget και το χώρο, μπορείς να επενδύσεις σε ένα σετ μεταλλικών ποτηριών, τα οποία θα προσθέσουν έναν επιβλητικό τόνο στο τραπέζι σου.

6. Ανακάτεψε τα μαχαιροπίρουνα

Υπάρχει κάτι τόσο ιδιαίτερα κομψό σε ανακατεμένα μαχαιροπίρουνα. Ποιος νοιάζεται αν δεν μοιάζουν όλα τα πιρούνια για τη σαλάτα; Συνδύασε τα vintage κομμάτια της μητέρας σου με πιο μοντέρνα που χρησιμοποιήσεις καθημερινά.