Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

Πως θα προστατευτείτε από την πρεσβυωπία



Δεν μπορούμε να την αποφύγουμε, αλλά μπορούμε να ακολουθήσουμε μερικές σωστές οδηγίες για να αποτρέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερο το αποτέλεσμα της πρεσβυωπίας.

Παρακάτω έχουμε 6 προτάσεις που σκεφτήκαμε για εσάς:
1 – Καλό είναι να υπάρχει επαρκής φωτισμός στον χώρο.

Εάν χρησιμοποιούμε ηλεκτρονικές συσκευές όπως οθόνη υπολογιστή ή τηλεόραση, είναι καλό να υπάρχει στο δωμάτιο επαρκής φωτισμός επιπλέον, διότι σε σκοτεινές συνθήκες, το φως τέτοιων συσκευών είναι πολύ έντονο και μπορεί να δημιουργήσει δυσφορία και πόνο στα μάτια.

2 – Κάντε yoga στα μάτια σας.

Είναι πολύ σημαντικό επίσης να ξεκουράζονται τα μάτια σας κάθε μια ώρα, από την εργασία που εκτελούν. Μπορείτε να δοκιμάσετε διαφορετικές τεχνικές που ονομάζονται ασκήσεις yoga για τα μάτια, έτσι ώστε να κινήσετε τα μάτια σας από τη μία πλευρά στην άλλη , πάνω και κάτω, διαγώνια, κοιτάζοντας στον ορίζοντα και κλείνοντας τα μάτια σας για να ξεκουραστούν.

3 – Κάντε τεστ όρασης τακτικά.

Σας προτείνουμε να επισκέπτεστε τον γιατρό σας τακτικά, τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, για να σιγουρευτείτε πως όλα είναι καλά με τα μάτια σας, και σε περίπτωση που εμφανιστεί κάτι θα μπορέσει να διαγνωστεί από νωρίς, πριν καν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα.
4 – Απόσταση που πρέπει να κρατάτε κατά το διάβασμα.

Η συνιστώμενη απόσταση ανάγνωσης είναι 40 εκ. περίπου, και σε ηλεκτρονικές συσκευές είναι από 70 έως 100 εκ.
5 – Οφθαλμικές σταγόνες.

Εάν αισθάνεστε τα μάτια σας καταπονημένα ή έχουν την τάση να στεγνώνουν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οφθαλμικές σταγόνες ή τεχνητά δάκρυα για να τα κρατήσετε ενυδατωμένα.
6 – Βιταμίνες και μέταλλα.

Προκειμένου να διατηρήσετε την όραση σας υγιή και ισχυρή, συνίσταται ιδιαίτερα να λαμβάνετε βιταμίνες Α και D, επειδή βοηθούν στην βελτίωση της όρασης και μειώνουν πιθανές φλεγμονές στον αμφιβληστροειδή σας. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν μερικά μέταλλα όπως το σελήνιο, το μαγνήσιο, το ασβέστιο ή ο ψευδάργυρος που μπορούν να βοηθήσουν στην καθυστέρηση προβλημάτων που σχετίζονται με την όραση.