Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Πώς θα αποθηκεύσετε τα χαλιά σας για το καλοκαίρι;



Στην περίπτωση που τα χαλιά σας είναι καθαρά και έχετε χώρο για να τα αποθηκεύσετε στο σπίτι, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε κάποιους βασικούς κανόνες ώστε να μην βρεθείτε αντιμέτωποι με δυσάρεστες εκπλήξεις

  • Ένα καλό σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα θα αφαιρέσει σκόνη και αμμώδεις ρύπους.
  • Τυλίξετε τα ένα ένα σε ομοιόμορφα ρολά και αποφύγετε διπλώματα και τσαλακώματα που είναι πιθανό να αφήσουν μόνιμα σημάδια.
  • Μην τοποθετείτε αντισκωρικά μέσα στο ρολό. Αν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε κάποιο προϊόν για προστασία από το σκόρο, τοποθετήστε το εξωτερικά του ρολού, μέσα στη θήκη αποθήκευσης.
  • Επιλέξτε προσεκτικά το χώρο αποθήκευσης των χαλιών σας. Αποφύγετε χώρους με σκόνη και υγρασία και εξασφαλίστε ότι είναι απροσπέλαστοι από έντομα και τρωκτικά.
  • Τοποθετήστε τα χαλιά σε οριζόντια πάντα θέση για να αποφύγετε τις μηχανικές καταπονήσεις, κατά προτίμηση επιλέξετε μία υπερυψωμένη θέση ώστε να είστε εξασφαλισμένοι σε περίπτωση που υπάρχει υγρασία από διαρροή κλπ..

Στην περίπτωση που τα χαλιά σας χρειάζονται καθάρισμα είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα εξειδικευμένο ταπητοκαθαριστήριο αποφύγετε συνεργεία γενικού καθαρισμού, πλυντήρια αυτοκινήτων, οικιακούς βοηθούς κλπ.