Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Πώς να Βάψετε Μόνοι σας τα Κάγκελα του Μπαλκονιού σας Βήμα-Βήμα



Τα βαμμένα κάγκελα του μπαλκονιού δεν βελτιώνουν απλώς την εμφάνιση του μπαλκονιού σας, αλλά το προστατεύουν και από την φθορά. Η σωστή βαφή στα κάγκελα μπορεί να λειτουργήσει ως προστασία από τις κακές καιρικές συνθήκες και τη σκουριά.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επιλέξετε τον σωστό τύπο χρώματος το οποίο προορίζεται για εξωτερικές επιφάνειες, ώστε το χρώμα να διαρκέσει. Ας δούμε, λοιπόν, βήμα-βήμα τη διαδικασία που χρειάζεται να κάνετε για να βάψετε τα κάγκελα του μπαλκονιού σας!


Η σωστή βαφή στα κάγκελα μπορεί να λειτουργήσει ως προστασία από τις κακές καιρικές συνθήκες και τη σκουριά.

1. Επιλέξτε μια μέρα με καλό καιρό και ήλιο, χωρίς ακραίες θερμοκρασίες (θερμοκρασίες από 10-30 βαθμοί κελσίου είναι ιδανικές).

2. Σκουπίστε τα κάγκελα με ένα πανί το οποίο θα έχει ένα μέρος ξύδι και ένα μέρος νερό για να απομακρύνετε τη βρωμιά και τις σκόνες από την επιφάνεια.

3. Χρησιμοποιήστε ένα φαρδύ και σκληρό πινέλο για να απομακρύνετε όση σκουριά μπορείτε.

4. Χρησιμοποιήστε γυαλόχαρτο για να απομακρύνεται τη σκουριά που έχει απομείνει και να λειάνετε οποιοδήποτε τραχύ σημείο ώστε να μπορεί να εφαρμόσει καλύτερα το χρώμα.

5. Σκουπίστε τα κάγκελα με ένα νωπό πανί για να φύγουν και τα τελευταία ίχνη σκουριάς και σκόνης


Εφαρμόστε μια λεπτή στρώση ασταριού που είναι ειδικό για εξωτερικές μεταλλικές επιφάνειες.

6. Εφαρμόστε μια λεπτή στρώση ασταριού που είναι ειδικό για εξωτερικές μεταλλικές επιφάνειες. Χρησιμοποιήστε ένα μικρό πινέλο για να απλώσετε το αστάρι στις γωνίες και σε περιοχές που δεν μπορεί να φτάσει το ρολό και έπειτα χρησιμοποιήστε ένα μικρό ρολό για να απλώσετε το αστάρι στις επιφάνειες.

7. Περιμένετε μέχρι το αστάρι να στεγνώσει τελείως. Ενδεικτικά, θα πάρει μεταξύ 4 και 6 ώρες.

8. Εφαρμόστε μια λεπτή στρώση χρώματος που είναι ειδικό για τις εξωτερικές μεταλλικές επιφάνειες, χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνική που χρησιμοποιήσατε για να εφαρμόσετε το αστάρι.

9. Περιμένετε να στεγνώσει τελείως η πρώτη στρώση – θα πάρει και εδώ περίπου 4-6 ώρες.

10. Εφαρμόστε μια δεύτερη στρώση χρώματος.


Ξεκινήστε να βάφετε μόλις καθαρίσετε καλά τις επιφάνειες.

Tips

1. Χρησιμοποιήστε αντισκωριακό αστάρι και χρώμα, για να προστατεύσετε τα κάγκελα από την επανεμφάνιση της σκουριάς.

2. Ξεκινήστε να βάφετε μόλις καθαρίσετε καλά τις επιφάνειες. Αν υπάρχει καθυστέρηση μεταξύ της προετοιμασίας και του βαψίματος, ξανακαθαρίστε τα κάγκελα, ώστε να είστε σίγουροι ότι δεν έχουν σκόνη.

3. Μην βάφετε όταν έχει αέρα ή κακές καιρικές συνθήκες, διαφορετικά το νωπό χρώμα μπορεί να προσελκύσει σκόνη και να μην εφαρμόσει σωστά.