Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Φτιάξτε ταμπλέτες για να απολυμαίνετε την τουαλέτα σας



Στο εξωτερικό τις αποκαλούν «μικρές βόμβες καθαριότητας» και αυτή η φράση τα λέει όλα! Σας έχουμε, λοιπόν, τη διαδικασία για να φτιάξετε αυτές τις εκπληκτικές ταμπλέτες για να καθαρίζετε και να απολυμαίνετε εύκολα και γρήγορα την τουαλέτα σας.

Θα χρειαστείτε

-1 φλ. μαγειρική σόδα

-1/4 φλ. κιτρικό οξύ (θα το βρείτε σε μαγαζί με μπαχαρικά)

-1 κ.σ. υγρό απορρυπαντικό πιάτων

-1 παγοθήκη

-1 άδειο βαζάκι

Ανακατέψτε όλα τα υλικά καλά μέσα σε ένα μπολ και στη συνέχεια τοποθετήστε το μείγμα στις παγοθήκες. Στη συνέχεια αφήστε το μείγμα να σταθεροποιηθεί καλά 4-5 ώρες και μετά αφαιρέστε τις ταμπλέτες από τις παγοθήκες.

Για να καθαρίσετε την τουαλέτα και να διώξετε τις δυσάρεστες οσμές ρίξτε μέσα στην τουαλέτα μια ταμπλέτα. Αμέσως η ταμπλέτα θα αρχίσει να αφρίζει και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Σημαίνει πως λειτουργεί σωστά και καθαρίζει την τουαλέτα σας. Μόλις η ταμπλέτα λιώσει τελείως και αφού περάσουν λίγα λεπτά μπορείτε να τραβήξετε το καζανάκι. Αυτό ήταν! Η τουαλέτα σας τώρα είναι καθαρή και χωρίς δυσάρεστες οσμές.

Tip Για ολοκληρωμένη καθαριότητα μόλις η ταμπλέτα λιώσει χρησιμοποιήστε το πιγκάλ για να τρίψετε και τα γύρω τοιχώματα της τουαλέτας σας.