Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 -

5 ιδέες για να ανανεώσεις το σπίτι σου για το καλοκαίρι με ελάχιστα χρήματα



Το σπίτι μας είναι ο χώρος της ξεκούρασης και της χαλάρωσης μας...
Σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει και εσύ, ότι όταν η ζωή δεν τα φέρνει όπως θέλουμε και νιώθουμε ότι λίγα πράγματα μπορούν να μας φτιάξουν τη διάθεση, μικρές πινελιές ανανέωσης στον προσωπικό μας  χώρο, είναι αρκετές για να επαναφέρουν το χαμόγελο στα πρόσωπά μας.

Είτε ανήκεις στην κατηγορία του σπιτόγατου είτε προτιμάς να περνάς τον ελεύθερό σου χρόνο έξω, σίγουρα έχουν υπάρξει στιγμές που θα ήθελες να αλλάξεις τη διακόσμηση του σπιτιού σου.

Διάβασε παρακάτω μερικά έξυπνα tips που υπόσχονται να χαρίσουν μια πνοή ανανέωσης σε όλους τους χώρους τους σπιτιού σου.

#1:  Άλλαξε την παλέτα των χρωμάτων που επικρατούν στον χώρο σου

Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις πολλά χρήματα για να το πετύχεις αυτό. Απλώς επικεντρώσου σε μερικά αντικείμενα. Εξάλλου, οι μικρές λεπτομέρειες δεν λένε ότι κάνουν τη διαφορά; Η προσθήκη του κίτρινου χρώματος θα ενισχύσει υποσυνείδητα τη διάθεσή σου αλλά και τη διάθεση των επισκεπτών σου. Έτσι, μερικά κίτρινα (ή μουσταρδί) μαξιλάρια, συνδυασμένα με ένα λευκό ή ταμπά ή γκρι ριχτάρι, αποτελούν την ιδανική λύση. Βέβαια, επειδή το καλοκαίρι είναι ένα βήμα μακριά, δεν θα γινόταν να μην προτείναμε και κάτι μπλε. Βαζάκια, πίνακες, μαξιλάρες ή αλλά παρόμοια αντικείμενα σε μπλε αποχρώσεις, θα σου δώσουν την αίσθηση ότι βρίσκεται στο αγαπημένο σου νησί.

#2: Δώσε βάση στα αρωματικά χώρου

Μπορεί να θεωρείς περιττό ή να μην ταιριάζει στο στιλ σου το να προσθέσεις κεριά, αιθέραια έλαια ή αρωματικά χώρου στο σπίτι σου, όμως αν το δοκιμάσεις δεν θα χάσεις. Οι όμορφες μυρωδιές μέσα στο σπίτι σου, είναι ικανές να σε χαλαρώσουν, να σου φέρουν στο νου γλυκές αναμνήσεις ή ακόμα και να σε ταξιδέψουν σε κάποιο νησί του Αιγαίου. Στο εμπόριο υπάρχουν εκατοντάδες μυρωδιές, όπως είναι η βανίλια, τα τροπικά φρούτα, η σοκολάτα, η λεβάντα. Διάλεξε την αγαπημένη σου και χάρισε στο σπίτι σου νέο αέρα.

#3: Τα φυτά δεν είναι μόνο για το μπαλκόνι

Αφού πρόσθεσες νέο άρωμα, ήρθε η ώρα να το ενισχύσεις. Διάλεξε τα αγαπημένα σου αληθινά φυτά, βάλτα σε γλαστράκια τέτοιου χρώματος, που να ταιριάζει με τα υπόλοιπα αντικείμενα του χώρου σου και δες τη διαφορά. Τα φυτά είναι ο καλύτερος τρόπος να προσθέσεις ζωή στο σπίτι σου αλλά και να διατηρήσεις όλα τα καλά που θα έρθουν.

#4: Πρόσθεσε φως

Ακόμα και αν το σπίτι σου είναι διαμπερές, σκέψου ότι κάποια στιγμή θα νυχτώσει. Μικρά λαμπάκια πάνω στη βιβλιοθήκη ή γύρω από το παράθυρο ή ακόμη και μια χειροποίητη κατασκευή με κρυφό φωτισμό θα δώσουν στο χώρο σου τη λάμψη που του λείπει. Άσε τη φαντασία σου ελεύθερη και σίγουρα θα βρεις αυτό που σου ταιριάζει περισσότερο.

#5: Λίγη περισσότερη άνεση δεν έβλαψε ποτέ κανέναν

Αέρινα χαλιά με εντυπωσιακά μοτίβα, άνετα πουφ και χρωματιστές μαξιλάρες. Όσο μεγάλος και να είναι ο καναπές σου, όσο άνετα και να νιώθεις στο σαλόνι σου, τα παραπάνω αντικείμενα θα χαρίσουν και σε σένα και στους φίλους σου την απόλυτη χαλάρωση. Παίξε με τους χρωματικούς συνδυασμούς και μετέτρεψε το σπίτι σου στο καλοκαιρινό στέκι όλης της παρέας.