Πέμπτη 02 Μαΐου 2024 -

Στίβεν Χόκινγκ



Στίβεν Χόκινγκ: Σαν σήμερα πριν από έξι χρόνια «έφυγε» από τη ζωή ο εμβληματικός Βρετανός φυσικός και αστροφυσικός

Σαν σήμερα 14 Μαρτίου 2018, «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών, ο εμβληματικός Βρετανός φυσικός και αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ.



Πουλήθηκε σε δημοπρασία το αναπηρικό αμαξίδιο του Στίβεν Χόκινγκ

Το αναπηρικό αμαξίδιο που χρησιμοποιούσε ο Bρετανός φυσικομαθηματικός Στίβεν Χόκινγκ όσο ζούσε πουλήθηκε σε online δημοπρασία του οίκου Κρίστις αντί 296.750 λιρών.

Ένα υπογεγραμμένο από τον ίδιο αντίγραφο του διδακτορικού του από το 1965 (ένα από τα πέντε που υπάρχουν) «έπιασε» 584.750 λίρες.



Ταξιδιώτες από το μέλλον στο μνημόσυνο του Στίβεν Χόκινγκ

Στο μνημόσυνο του Στίβεν Χόκινγκ προσκλήθηκαν και ... ταξιδιώτες από το μέλλον!



Στο μνημόσυνο του Στίβεν Χόκινγκ πρόσκαλεσαν και ταξιδιώτες από το μέλλον

Ο Στίβεν Χόκινγκ πάντα θεωρούσε πως η δυνατότητα να ταξιδεύεις στο χρόνο δεν μπορεί να αποκλεισθεί.

Βέβαια, όταν το 2009 είχε διοργανώσει ένα πάρτι για χρονοταξιδιώτες αλλά κανείς δεν είχε τότε εμφανισθεί, παραδέχθηκε ότι αυτό μπορούσε να θεωρηθεί μια πειραματική ένδειξη πως το ταξίδι στο χρόνο δεν είναι δυνατό.



Η τελευταία θεωρία του Στίβεν Χόκινγκ για το σύμπαν

Η τελική θεωρία του Στίβεν Χόκινγκ για την προέλευση του σύμπαντος δημοσιεύθηκε σε επιστημονικό περιοδικό μετά τον θάνατο του.



H τελευταία θεωρία που άφησε ο Στίβεν Χόκινγκ

Μια πρόβλεψη για το αναπότρεπτο τέλος του κόσμου μας, αλλά και ένα ελπιδοφόρο τρόπο να ανιχνεύσουμε ίσως τα παράλληλα σύμπαντα, περιλαμβάνει η τελευταία θεωρία για το πολυσύμπαν που άφησε πίσω του, λίγο πριν πεθάνει, ο μεγάλος φυσικός Στίβεν Χόκινγκ.