Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

σπόροι



Σπόροι chia - Το κλειδί στο αδυνάτισμά σου

Πρόκειται για μία νέα σούπερ τροφή για την οποία μιλάνε όλοι τον τελευταίο καιρό, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα θαυματουργή.



Οι σπόροι στη διατροφή μας

Η κατανάλωση ανάλατων σπόρων δεν ακούγεται πολύ ελκυστική σε πολλούς. Ένας εύκολος τρόπος για να βάλετε σπόρους στη διατροφή σας, είναι να τους πασπαλίζετε σε μια σαλάτα ή στο γιαούρτι σας. Μπορείτε επίσης να πανάρετε το κοτόπουλό σας με σπόρους να εμπλουτίσετε τα δημητριακά σας ή να βάλετε τη φαντασία σας να δουλέψει και να τους προσθέσετε σε όποιο φαγητό σας αρέσει.



Στο Σουδάν ξεγελούν την πείνα τους με φύλλα ή σπόρους

Να ξεγελάσουν την πείνα τους τρώγοντας φύλλα ή σπόρους προσπαθούν οι νοτιοσουδανοί χωρικοί σε περιοχές της χώρας όπου δεν έχει κηρυχθεί ακόμη λιμός, ανακοίνωσε σήμερα η οργάνωση Norwegian Refugee Council (NRC).



5 σπόροι που πρέπει να προσθέσετε στη διατροφή σας

Οι σπόροι είναι μια εξαιρετική πηγή υγειών λιπαρών, αντιοξειδωτικών, μεταλλικών στοιχείων, ινών και πρωτεΐνης. Υπάρχουν δεκάδες τύποι σπόρων για να διαλέξετε και είναι πολύ εύκολο να τα προσθέσετε σε διάφορα πιάτα, ενισχύοντας την διατροφή σας τόσο σε γεύση όσο και στη θρεπτική αξία και την υφή.



Βρέθηκαν σπόροι σταφυλιών ηλικίας 5.000 ετών στη Σμύρνη

Οι σπόροι σταφυλιών που χρονολογούνται εδώ και 5.000 χρόνια είναι η πιό πρόσφατη ανακάλυψη αρχαιολογικών ερευνών που διεξήχθηκαν σε ένα ανάχωμα, ηλικίας 8.500 ετών, στη δυτική επαρχία της Σμύρνης.



5 σπόροι που πρέπει να προσθέσετε στη διατροφή σας

Οι σπόροι είναι μια εξαιρετική πηγή υγειών λιπαρών, αντιοξειδωτικών, μεταλλικών στοιχείων, ινών και πρωτεΐνης...Υπάρχουν δεκάδες τύποι σπόρων για να διαλέξετε και είναι πολύ εύκολο να τα προσθέσετε σε διάφορα πιάτα, ενισχύοντας την διατροφή σας τόσο σε γεύση όσο και στη θρεπτική αξία και την υφή.

1. Σπόροι Chia