Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 -

Σούνακ



Εκλογές – Βρετανία: Προβάδισμα 30 μονάδων έχουν οι Εργατικοί έναντι των Συντηρητικών του Ρίσι Σούνακ, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Το βρετανικό αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα διεύρυνε το προβάδισμά του έναντι των Συντηρητικών του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ και προηγείται κατά 30 μονάδες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της YouGov για την εφημερίδα Times.



Συνάντηση Ζελένσκι στο Κίεβο με τον βρετανό υπουργό Οικονομικών

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι συναντήθηκε στο Κίεβο με τον Βρετανό υπουργό Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ και έκανε έκκληση για αυστηροποίηση των κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας ώστε να μην μπορεί η Μόσχα να τις παρακάμπτει.



Ουκρανία – Βρετανία: Υπογραφή συμφωνίας για κοινή παραγωγή όπλων

Η Ουκρανία και η Βρετανία συνήψαν συμφωνία-πλαίσιο για συνεργασία στον τομέα της άμυνας και της παραγωγής όπλων, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι στο Κίεβο. Η συμφωνία επικυρώθηκε στο πλαίσιο των προσπαθειών που γίνονται κατά τη διάρκεια του πολέμου για την ενίσχυση της εγχώριας βιομηχανίας όπλων της Ουκρανίας με τη συνεργασία των συμμάχων.



Δικαστές στη Βρετανία ζητούν να αναστείλει το Λονδίνο την πώληση όπλων στο Ισραήλ – «Ίσως γίνουμε συνεργοί σε γενοκτονία»

Τρεις πρώην δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου στη Βρετανία ένωσαν τις φωνές τους με περίπου 600 δικηγόρους, δικαστές και νομικούς ζητώντας από την κυβέρνηση της χώρας να σταματήσει τις πωλήσεις όπλων στο Ισραήλ, εκτιμώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση το Λονδίνο ίσως να είναι συνεργός σε γενοκτονία στη Λωρίδα της Γάζας.



Το Λονδίνο δεν σχεδιάζει «μεγάλης κλίμακας ανάπτυξη» στρατευμάτων στην Ουκρανία

Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν σχεδιάζει μια «μεγάλης κλίμακας ανάπτυξη» στρατευμάτων στην Ουκρανία πέραν του «μικρού αριθμού» ατόμων που βρίσκονται ήδη εκεί για να υποστηρίξουν τον ουκρανικό στρατό, ανέφερε σήμερα η Ντάουνινγκ Στριτ αντιδρώντας στις χθεσινές δηλώσεις του Εμανουέλ Μακρόν.



Βρετανία: Ετοιμάζεται να απαγορεύσει τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μιας χρήσης

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ θα παρουσιάσει σχέδια σχετικά με την κατάργηση της πώλησης των ηλεκτρονικών τσιγάρων μιας χρήσης ώστε να αποφευχθεί η χρήση τους από παιδιά.

Ακόμα επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να θεσπίσει νόμο που θα αποτρέπει τις νεότερες γενιές από την αγορά καπνού.