Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

σεβ



Κυβερνοασφάλεια: Τα 10 βήματα που προτείνει ο ΣΕΒ για τη θωράκιση των επιχειρήσεων

Δέκα πρακτικά βήματα που μπορούν και πρέπει να ακολουθήσουν οι επιχειρήσεις στο σημερινό σύνθετο ψηφιακό περιβάλλον, με στόχο την ασφάλεια και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας έναντι των πιθανών κινδύνων περιλαμβάνει ο οδηγός του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών για την κυβερνοασφάλεια.



ΣΕΒ: Κάπνισμα, παχυσαρκία και ρύπανση σκοτώνουν τους Έλληνες

Το κάπνισμα, η ατμοσφαιρική ρύπανση και η παιδική παχυσαρκία είναι οι βασικές απειλές για την υγεία των Ελλήνων σύμφωνα με ανάλυση του ΣΕΒ, με βάση πρόσφατη έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).
Η συνολική κατάσταση της υγείας του πληθυσμού αξιολογείται ως ικανοποιητική, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται κοντά στο μέσο όρο των αναπτυγμένων χωρών του κόσμου.



ΣΕΒ: Μητσοτάκης και Δραγασάκης ομιλητές στη γενική συνέλευση

Με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου θα γίνει η αυριανή γενική συνέλευση του ΣΕΒ, στην οποία θα απευθύνει, εκ μέρους του πρωθυπουργού, χαιρετισμό ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ενώ ομιλητής θα είναι και ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.



ΣΕΒ: Ένας στους τρεις Έλληνες εργάζεται σε δουλειά κατώτερη των προσόντων του

 Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία που παραθέτει ο ΣΕΒ αναφορικά με την αναντιστοιχία προσόντων στην απασχόληση και τις θέσεις εργασίας.



ΣΕΒ: Κάθε Έλληνας χρωστά 29.700 ευρώ στους δανειστές στο εξωτερικό

Στα 29.700 ευρώ διαμορφώνεται το ποσό του χρέους με το οποίο κάθε Έλληνας επιβαρύνεται έναντι δανειστών από το εξωτερικό, ποσό διπλάσιο περίπου του μέσου όρου του ετήσιου ακαθάριστου εισοδήματός του, σύμφωνα με την ανάλυση του ΣΕΒ με βάση τη μελέτη του ΟΟΣΑ «How’s Life».



Οι επιπτώσεις των εργασιακών μεταρρυθμίσεων σε αμοιβές, απασχόληση και ανεργία

Το πακέτο των εργασιακών μεταρρυθμίσεων που εφαρμόστηκε στο πλαίσιο των προγραμμάτων οικονομικής προσαρμογής οδήγησε σε μείωση των πραγματικών ετήσιων μισθών κατά 18%, αύξηση της μερικής απασχόλησης κατά 28%, αύξηση της ανεργίας στο 27,9% (60% μεταξύ των νέων), μείωση της κάλυψης από συλλογικές συμβάσεις εργασίας, από περίπου 85% σε λιγότερο από το 30% του εργατικού δυναμικού ενώ οι ατο